تاریخ انتشار :سه شنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۴۸
کد مطلب : 25451
مدیرکل دفتر زیستگاهها و مناطق سازمان محیط زیست گفت: یکی از حوزه های آبخیز بزرگ استان گلستان که شامل جنگلهای به هم پیوسته است ظرف یکسال آینده به عنوان پارک ملی معرفی می شود .
تبدیل یکی از جنگلهای بزرگ استان گلستان به پارک ملی
به گزارش زیست آنلاین ازمهر

دکتر فرهنگ قصریانی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: مطالعات این طرح انجام شده و امیدواریم ظرف یکسال آینده عملیاتی شود .

به گفته وی، البته غیر از این منطقه حوزه های آبخیز  دیگر هم در نظر گرفته شده و مطالعات آن انجام شده که در تمام این مناطق گسترده و پیوسته بودن جنگل موجود در حوزه آبخیز مد نظر است و تا پایان سال ۹۳ یکی از این حوزه ها انتخاب خواهد شد.

قصریانی در مورد مهمترین معضلات زیستگاههای طبیعی کشور که منجر به تخریب زمین در این نواحی شده اظهار داشت: آتش سوزی، جاده سازی بی رویه ، عبور خطوط انتقال برق و گاز، ورود بیش از حد دام که همه توسط انسان انجام می شود مهمترین عوامل تخریب زمین و زیستگاههای طبیعی هستند.

مدیرکل دفتر زیستگاهها و مناطق سازمان محیط زیست در ادامه گفت: این اقدامات منجر به فرسایش خاک، غیر قابل نفوذ شدن زمین، خشک شدن چشمه ها و بروز سیلابها می شود.

وی تصریح کرد: برای ایجاد یک سانتیمتر از خاکی که سیل در چند دقیقه میلیونها  تن از آن را از بین می برد هزار سال زمان نیاز است بنابراین تخریب زمین تنها به معنای تخریب طبیعت نیست بلکه تخریب اقتصاد عمران و معیشت مردم را به دنبال خواهد داشت.

قصریانی اراده ملی و همکاری تمام دستگاهها و مردم را برای داشتن زمینی پاک ضروری دانست و گفت: باید این مسئله برای تمام دستگاهها که فعالیت عمرانی دارند جا بیافتد که کمترین هزینه برای محیط زیست و زمین تحمیل کند.

مدیرکل دفتر زیستگاهها و مناطق سازمان محیط زیست، افزایش فرهنگ زیست محیطی در میان مردم را از دیگر عوامل ضروری برای داشتن زمینی پاک عنوان کرد و افزود: تا زمانی که مردم به عنوان مثال در جاده چلوس که یکی از زیستگاههای طبیعی مهم در کشور است بدون کوچکترین توجهی زباله های خود را رها می کنند در حالیکه جمع اوری زباله ها توسط خودشان کوچکترین هزینه ای ندارد و با به همراه داشتن یک کیسه زباله در خودرو امکان پذیر است نمی توان از از افرادی که به دنبال منافع شخصی هستند انتظار داشت دست از تخریب زمین بردارند.

به گفته وی، فاز مطالعاتی تمام طرح های مدیریت مناطق حفاظت شده تمام شده و در سال ۹۳ این طرح ها که بیش از ۸۰ درصد مناطق حفاظت شده شامل تالابها، پار کهای ملی، مناطق ساحلی و ... اجرایی می شوند.

قصریانی اظهار داشت: در این طرح ها مناطق حساس  و مناطق مجاور مناطق گردشگری زون بندی شده و برای مدیریت گردشگران در این مناطق برنامه ریزی و با سازمان میراث فرهنگی در این باره هماهنگی شده است.

مدیرکل دفتر زیستگاهها و مناطق سازمان محیط زیست با بیان اینکه یکی از مهمترین مشکلات زیستگاهها و مناطق حفاظت شده حضور بیش از حد دام در این مناطق است گفت: رایزنی های با وزارت جهاد کشاورزی برای تعدیل دام در مناطق حفاظت شده نیز داشته ام که در این طرح ها اجرایی می شود.

وی تصریح کرد: همچنین برنامه هایی برای آموزش جوامع محلی در این طرح در نظر گرفته شده که با همکاری ان جی او ها و متخصصان و استفاده ار الگوهای معیشتی خود این جوامع اجرایی می شوند.

 

 

 

https://zistonline.com/vdcgqt9x.ak9nn4prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما