کارشناسان حیاتوحش در دانمارک و استرالیا اعلام کردند که ادامه روند غیرعادی تغییرات اقلیمی زمین طی یک قرن آینده، سبب انقراض نسل گسترده خزندگان و حشرات خواهد شد.
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا ، جانوران خونسرد مانند حشرات، عنکبوتها و سقنقورها برای متعادل کردن دمای بدن خود به محیط اطراف خود وابسته هستند و در نتیجه این جانوران در مقابل تغییرات جوی آسیب پذیرترند.
این متخصصان در دانشگاههای «آرهوس» دانمارک و دانشگاه «ملبورن» استرالیا میگویند: افزایش شدید دمای زمین به جای اینکه فقط یک شاخص عادی برای بازگو کردن افزایش میانگین دمای جهانی باشد باید به عنوان عامل نابودکننده آینده حشرات و خزندگان در نظر گرفته شود.
این متخصصان افزودند: به دلیل تغییرات جوی در آینده باید انتظار نوسان شدید دما را داشته باشیم که نتایج مطالعات نشان میدهد این تغییرات شدید دما سبب انقراض جدی برخی از گونههای جانوران خونسرد طی ۵۰ سال آینده خواهد شد.
به گزارش ایسنا به نقل از یونیورسیتی ورلد نیوز، این کاهش جدی در شمار حشرات و خزندگان نه تنها برای تنوع زیستی یک تهدید جدی محسوب می شود بلکه اکوسیستم حاضر را نیز ناپایدار خواهد کرد. جانوران خونسرد کوچک اندام نظیر زنبورها، کرمها و عنکبوتها فعالیتهایی را انجام میدهند که این فعالیتها و رفتارها برای سلامت اکوسیستم و ادامه حیات کشاورزی و حاصلخیزی زمین موثرند. این فعالیتها شامل گرده افشانی، کنترل آفتها و زیر و رو کردن خاک زمین هستند.
در این مطالعه که نتایج آن در نشریه Global Change Biology منتشر شده، متخصصان دمای مناسب برای زندگی و تولیدمثل و همچنین محدودیتهای جانوران خونسرد در تحمل گرما و سرمای هوا را تخمین زدند. نتایج حاصل از مطالعات آنها نشان داد پراکندگی این جانوران با میزان تحمل آنها در برابر گرما و سرمای غیرعادی شناخته میشود. با اینکه جانوران ساکن مناطق معتدله بهتر از جانوران ساکن مناطق حاره میتوانند خود را با تغییر در میانگین دمای جهان تطبیق دهند اما تغییرات شدید دما برای هر دو گونه تهدید مشابهی محسوب میشود.
کارشناسان نتیجهگیری کردند تغییرات شدید آب و هوا نظیر گرما و سرمای شدید حتی اگر خیلی هم طول نکشد میتواند برای جانوران پیامدهای نامطلوبی داشته باشد.