یک شرکت استخراج معدن کانادایی به توافق نهایی با گینه نو پاپوا برای آغاز حفاری بستر دریا در این منطقه رسیده است.
به گزارش زیست آنلاین از ایرنا؛این پروژه بحث انگیز قصد دارد سنگ معدن مس، طلا و دیگر فلزات ارزشمند را از عمق ۱۵۰۰ متری سطح زمین بیرون بکشد.
بر اساس توافق گینه نو پاپوا، ۱۵ درصد سهم این معدن را خواهد داشت و باید ۱۲۰ میلیون دلار از هزینه های عملیات را نیز بپردازد.
این حفاری، منطقه مجراهای گرمابی را هدف قرار می دهد که آبهای بسیار گرم و بسیار اسیدی از بستر دریا بیرون می آید که در برخورد با آب دریا، خنک تر و قلیایی تر شده و مواد معدنی با غلظت زیاد را ته نشین می کنند.
نتیجه این فرایند وجود کانی های طلا و مس غنی تر و مرغوب تر در بستر دریا نسبت به همین کانی ها در خشکی است.
برای چندین دهه ایده استخراج این معادن و برآمدگی های غنی از مواد معدنی بر روی بستر دریا به خاطر چالش های مهندسی و هزینه های بالا امکان پذیر نبود.
اما با پیشرفت عملیات های اکتشاف نفت و گاز از سواحل در سالهای اخیر و پیشرفت قابل توجه فناوری های اعماق دریا ، این ایده به عملیاتی شدن نزدیک شده است.
این معدن که ˈسولوارا- ۱ˈ نام دارد با اعزام یک گروه از دستگاه های روباتیک از یک کشتی در سطح آب به اعماق، کاوش خواهد شد.
شرکت کانادایی Nautilus Minerals، قصد دارد لایه بالایی بستر دریا را برش داده تا کانی ها به شکل گل روان و دوغاب به سطح آب پمپاژ شوند.
قرار است عملیات کاوش معدن طی پنج سال آینده آغاز شود.
با این حال گروه های محافظ محیط زیست ضمن مخالفت با این پروژه می گویند حفاظت از اقیانوس ها در برابر خطر معدن کاوی بستر دریا بسیار ضروری است.
آنها می گویند اعماق اقیانوس هنوز نقشه برداری و کاوش نشده است و از این رو ابعاد خطر بالقوه ناشی از معدن کاوی که جانوران و زیست کره را تهدید می کند مشخص نیست.
شرکت Nautilus می گوید این معدن معادل ۱۰ زمین فوتبال است و بر روی منطقه ای واقع است که احتمالا خیلی سریع (۵۰ تا ۱۰ سال) با حیات دریایی دوباره ترمیم می شود.
مرجع بین المللی بستر دریا (ISA) (بخشی از سازمان ملل که این صنعت را رصد می کند) ضمن استقبال از توافق این شرکت کانادایی و گینه نو پاپوا در حال تهیه راهبردهایی برای مدیریت زیست محیطی حفر معدن در بستر دریا در آینده است.