مدیر کل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست گفت:کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست در حال مطالعه بر روی فسیل های پیدا شده در منطقه میناب هستند.
به گزارش زیست آنلاین از چندی پیش تعدادی فسیل از خانواده گاوهای دریایی در منطقه میناب کشف شد که دفتر موزه تاریخ طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در حال بررسی بروی این فسیل های ارزشمند است.
فرشاد فتاحی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت:این فسیل ها از خانواده گاوهای دریایی و از راسته ˈ سیرنیا ˈ هستند که اجدادشان در دوره حاضر در دریای عمان زندگی می کند.
وی افزود: فسیل هایی که پیدا شده اند شامل جمجمه، دنده ها، ستون فقرات، استخوان های دست و پا هستند که قدمت آنها به ۲۰ میلیون سال قبل بر می گردد؛ این فسیل ها مربوط به دوران زمین شناسی چهارم یعنی دوران سنوزوئیت و دوره الیگومیوسن است.
فتاحی ادامه داد: فسیل ها جزو اعضای اصلی تنوع زیستی هستند که روند تکامل از گذشته تا حال را نشان می دهند، همچنین زیستگاه های قدیم و تغییرات اقلیم را می توان از راه مطالعه این فسیل ها به دست آورد، فسیل ها از نظر دیرینه شناسی، تنوع زیستی و فسیل شناسی از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی افزود:دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست با هدف بررسی محیط زیست دیرینه آن منطقه و اجداد فسیل های یافت شده ، در حال مطالعه بر روی آنها است، با مطالعه این فسیل ها می توان به نحوه روند تکامل این گونه در قدیم پی برد.
مدیر کل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: همچنین تطبیق روند تکاملی مهره داران قدیمی با گونه های فعلی از دیگر اهداف بررسی این فسیل هاست که با این روش می توان نحوه زندگی مهره دارانی که در گذشته زیست می کردند را به دست آورد.
وی درباره چگونگی پیدا شدن ابن فسیل ها در منطقه اظهارداشت: برخی از کوهنوردان و غارنوردان منطقه به وجود این فسیل ها مشکوک شدند و بعد از مشاهده برخی موارد آنرا به سازمان محیط زیست اطلاع می دهند و بعد از آن همکاران دفتر موزه تاریخ طبیعی سازمان محیط زیست در محل حاضر و مشغول شناسایی و مطالعه بر روی فسیل ها شدند و نتایج این بررسی ها در قالب مطالب علمی تحقیقاتی در قالب مقاله به چاپ خواهد رسید.
فتاحی با تاکید بر اینکه این فسیل ها برای کشور یک پتانسیل قوی است، گفت: این فسیل ها همچنان در منطقه یافت شده، قرار دارند و از آنجا که بسیار ارزشمندند جابجایی آنها یک پروسه پیچیده را می طلبد از این رو نحوه جابجایی و مکان نگهداری آنها باید با دقت بررسی شود.