یونسکو به استرالیا هشدار داد که «دیواره بزرگ مرجانی» این کشور را در فهرست میراث طبیعی در معرض خطر قرار خواهد داد.
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا تصمیم بحثبرانگیز استرالیا مبنی بر اجازه خاکبرداری از کف دریا در مجاورت دیوار بزرگ مرجانی با هدف احداث بزرگترین بندر استخراج زغال سنگ در جهان، اعتراض فعالان محیط زیست را برانگیخته است. فعالان و کارشناسان محیط زیست معتقدند این کار سبب خفگی و مسمومیت صخرههای مرجانی عظیم در این منطقه میشود.
یونسکو نیز از این طرح به عنوان یک تهدید جدی یاد کرده و اعلام کرد این صخره مرجانی را در فهرست خطر میراث طبیعی قرار میدهد.
«دیواره بزرگ مرجانی» بزرگترین ساختار مرجانی جهان به شمار میرود که غنی از زندگی آبی است. طول این دیواره مرجانی به بیش از ۲۶۰۰ کیلومتر میرسد که در سواحل شرقی استرالیا امتداد یافته است.
به گزارش ایسنا به نقل از شبکه بیبیسی، طرح خاکبرداری از بندر «آبوت پوینت» به عنوان بخشی از طرح اصلی توسعه استرالیاست که به کمپانیهای زغال سنگ اجازه استخراج و صدور زغال سنگ از حوضچه «گالیله» را میدهد. با این حال مسئولان پارک آبی دیواره بزرگ مرجانی معقتدند اجرای این طرح را مشروط به سختگیریهای جدی زیستمحیطی کردهاند. اما یونسکو در گزارش اخیر خود از عملیات خاکبرداری در بندر «آبوت پوینت» با نگرانی یاد میکنند.
در همین حال، «اندرو پاول»، وزیر محیط زیست ایالت «کوئینزلند» ادعا میکند: فعالیتهای مداوم در این منطقه به این معنی است که این صخرههای مرجانی در فهرست گونههای در معرض خطر قرار ندارند.
وی افزود: ما به حفاظت از این صخرههای مرجانی متعهد هستیم و میتوانیم به فعالیتهای معدنی خود در چارچوب تعهدات زیست محیطی در مجاورت این صخرهها ادامه دهیم.