سطل های زباله شهری محل مناسبی برای زندگی موش ها، سگ ها و گربه ها هستند که می توانند موجب شیوع بیماری هایی خطرناک در سطح شهر شوند. بوی بد ناشی از زباله ها موجب جذب پشه ها شده و آلودگی بصری ناشی از این سطل های زباله نیز نیازی به توضیح ندارد.
به گزارش زیست آنلاین از زیست نیوز "عبدالرحمان کماس"، فعال زیست محیطی و مدیر کل سابق حفاظت از محیط زیست در مرکز هواشناسی و حفاظت از محیط زیست عربستان، بر نیاز به مبارزه با مشکلات فاضلاب و مدیریت پسماند در جده و دیگر شهرهای عربستان تاکید کرده و خواستار ایجاد سیستمی جامع برای نظارت و کنترل سطوح آلودگی شده است. وی نسبت به آلاینده هایی که به شیوع بیماری های خطرناک مانند تب دانگ - از طریق گزش پشه منتقل می شود - هشدار داده است.
جده در مقایسه با نرخ رشد ثبت شده در دهه ۱۹۹۰ میلادی شاهد رشد ۹۰ درصدی جمعیت است. از این رو، طرح راهبردی مرکز هواشناسی و حفاظت از محیط زیست باید با کمپین های افزایش آگاهی در میان ساکنان شهر همراه باشد. در حقیقت، برای شهروندان اختصاص اولویت به عوامل زیست محیطی ضروری است زیرا دیگر با شرایط شهری در ۵۰ سال گذشته مواجه نیستند.
در همین راستا، به ساکنان باید توقف استفاده بیش از اندازه از منابع طبیعی آموزش داده شود. همچنین، سیستمی یکپارچه برای نظارت بر آلودگی و تغییرات آب و هوایی در سراسر عربستان باید به کار گرفته شود. چنین سیستمی اطلاعاتی به روز درباره سطوح آلودگی و شاخص های تغییرات آب و هوایی در اختیار رسانه ها و ساکنان قرار می دهد. بنابر هشدار کماس، مشکلات فعلی مدیریت پسماند اگر حل نشده باقی بمانند در آینده شرایط وخیم تری خواهند یافت.
به گفته کماس اکثر کشورهای پیشرفته جهان با استفاده از روش های منظم و کنترل شده به موضوع پسماند رسیدگی می کنند. سطل های زباله شهری محل مناسبی برای زندگی موش ها، سگ ها و گربه ها هستند که می توانند موجب شیوع بیماری هایی خطرناک در سطح شهر شوند. بوی بد ناشی از زباله ها موجب جذب پشه ها شده و آلودگی بصری ناشی از این سطل های زباله نیز نیازی به توضیح ندارد.
در حقیقت، یافتن راه حلی اساسی برای این قبیل مشکلات می تواند یک کشور را از بیماری هایی کشنده که زندگی انسان را تهدید می کنند، ایمن نگه دارد. افزون بر این، پژوهش هرچه بیشتر درباره موضوع تغییرات آب و هوایی باید به صورت محلی صورت بگیرد.