ساکنان زمین در مدت ۸ ماه به اندازه مصرف ۱سال از تمامی منابع طبیعی زمین استفاده کرده اند.امروزه بیش از ۸۰ درصد از جمعیت دنیا در کشورهایی زندگی می کنند که بیشتر از اکوسیستم های تجدید پذیر خود، از منابع طبیعی استفاده می کنند.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایرنا یک سازمان مردم نهاد جهانی به نام Global Footprint Network با محاسبه میزان مواد غذایی، مواد اولیه و جذب دی اکسید کربن و زباله در هر سال، روزی از سال که میزان مصرف انسان از این منابع طبیعی بیشتر می شود را معرفی می کند.
بر اساس گزارش این سازمان، روز ۲۰ آگوست ۲۰۱۳ میلادی مصادف با ۲۹ مرداد ۱۳۹۲ روزی بود که ساکنان زمین از تمامی منابع تجدید پذیر زمین در این یک سال استفاده کردند و تا پایان این سال میلادی با افزایش میزان آلاینده های جوی مثل دی اکسید کربن، در گرم شدن زمین تاثیر به سزایی می گذارند.
این تاریخ نمادین وتقریبی که در دهه ۸۰ میلادی در اواسط ماه نوامبر (آبان ماه) و در دهه ۹۰ میلادی در ماه اکتبر (مهر ماه) واقع شده بود، هر سال جلو می افتد. به گفته این سازمان این جلو افتادن تاریخ به دلیل سطح زندگی غیراستاندارد انسان ها و افزایش فزاینده جمعیت اتفاق می افتد.
همچنین در این گزارش آمده است اگر زمین برای مدت زمان طولانی و بدون تجدید پذیری منابع، نیازهای انسان را تامین می کرد، در دهه ۷۰ میلادی با افزایش جمعیت و مصرف انسان ها از آستانه بحران گذشته بود.
به گفته این سازمان امروزه برای رفع نیاز های یک سال انسان ها به منابع طبیعی یک و نیم کره زمین نیاز است و اگر هر انسان در روی کره زمین به اندازه یک شهروند آمریکایی از منابع طبیعی زمین استفاده کند به ازای هر سال منابع ۴ کره زمین مورد نیاز است.
امروزه بیش از ۸۰ درصد از جمعیت دنیا در کشورهایی زندگی می کنند که بیشتر از اکوسیستم های تجدید پذیر خود، از منابع طبیعی استفاده می کنند