تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۰۴
کد مطلب : 27601
ساری - خبرگزاری مهر: معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور کار عمده استراتژیکی برای کاهش چالش های زیست محیطی دریای خزر را تقویت همکاری های فرابخشی در منطقه بیان کرد.
ضرورت همکاری های فرابخشی برای رفع چالش های خزر
به گزارش زیست آنلاین از مهر مهر پروین فرشچی پیش از ظهر چهارشنبه در چهارمین کنفرانس بین المللی چالش های زیست محیطی و گاهشناسی درختی در ساری اظهار داشت: مشکل اصلی آن است که در سطح ملی به طور فرابخشی همکاری نداریم.

وی یادآور شد: قوانین زیست محیطی در کشور جوابگوی نیازهای فراقانونی در سطح سواحل نیستند که نیاز به بازنگری داریم و یک برنامه جامع با چشم انداز ۲۰ ساله برای سواحل نیاز است.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه دریا و اقیانوس ها آخرین سنگر بشر است اظهار داشت: بلایی را که بر سر زمین آورده ایم نباید بر سر دریاها بیاوریم.

فرشچی با بیان اینکه دریایی خزر دریای چالش ها نیز هست اظهار داشت: نداشتن رژیم حقوقی از جمله چالش های دریای خزر است و روند کاهش ماهیان خاویاری نداشتن مدیریت جامع سواحل از جمله این چالش ها است.

معاون محیط زیست دریایی با بیان اینکه دریای خزر دریای فرصت ها نیز هست گفت: به دلیل تنوع زیستی کریدر بودن دو منطقه مهم داشتن مواد کمیاب و پتانسیلی که برای انرژی های پاک دارد دریای فرصت هاست.

فرشچی اضافه کرد: مشکل اصلی در دریای خزر رسیدن به بازار جهانی است و علاوه بر آلودگی نفتی رها شدن چاه های نفتی قدیمی، وجود کشتی های فرسوده و کشتی های غرق شده، عبور لوله های انتقال نفت از منطقه زلزله خیز از جمله چالش های دریای خزر به شمار می رود.

وی بیان داشت: کاهش روند شمار ماهیان خاویاری مرگ و میر فوک ها ورود گونه های غیر بومی و شکوفایی جلبک ها از دیگر چالش ها به شمار می رود.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به حریم ۶۰ متری دریا بازنگری آن را ضروری دانست و گفت: یک مدیریت جامع تلفیقی برای ساماندهی حریم دریا ضرورت دارد و نوسانات آب دریای خزر نیز این مدیریت را ضروری می سازد.

https://zistonline.com/vdcfyvd0.w6dexagiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما