رئیس اداره حفاظت محیط زیست آستارا گفت: تصرفات و تغییرکاربری اراضی کشاورزی روستاهای گردنه حیران برای ویلاسازی موجب تخریب زیستمحیطی منطقه شده است.
به گزارش زیست آنلاین،از فارس ، شهروز قلینژاد عصر امروز در نشست محیط زیست این شهرستان تخریبهای ایجاد شده در روستاهای گردنه حیران را به دلیل تصرفات و تغییرکاربری اراضی برای ویلاسازی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه عمده این تخریبها توسط هموطنان آذری و از سالهای گذشته تاکنون صورت گرفته است، گفت: این مسئله از سال ۹۲ تاحدودی کنترل و مسئله تخریب و برداشتها مدیریت شده است.
وی حذف پیچهای پروژه احداث بزرگراه اردبیل به گیلان در منطقه حیران را به عنوان پروژه ملی جزو مصوبات استاندار و مورد حمایت نماینده و دیگر مسئولان شهرستان ذکر کرد و افزود: در مکانهایی که نیاز به تعریض و حذف پیچ است تخریب و برداشت اجتنابناپذیر میشود که با رعایت ضوابط و معیارهای زیستمحیطی و منابع طبیعی و زیر نظارت دو اداره گیلان و اردبیل قرار دارد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست آستارا بیشترین مسافران و مهمانان شهرستان آستارا را در حوزه تحت مدیریت اداره حفاظت محیط زیست و هموطنان آذری به ویژه از استان اردبیل ذکر کرد.
به گفته این مسئول، اداره محیط زیست آستارا ۱۲ برنامه تدوین شده در مناسبتهای مختلف با مشارکت شهرداران، دهیاران، تشکلهای مردمی و اعضای کارگروه پسماند شهرستان اقدام به پاکسازی زباله و ضایعات در نقاط بحرانی کرده است.
وی اظهار کرد: با رایزنی و ارتباطات اداری و برگزاری دورههای آموزشی و ارائه راهکار به شوراهای اسلامی روستا و دهیاران آنها را نسبت به سالهای گذشته در امر مدیریت پسماند فعالتر کرده است.
قلینژاد با اشاره به اینکه طبق بررسیها ۹۰ درصد زبالههای آستارا توسط مسافران در محیط شهرستان رهاسازی میشود، خاطرنشان کرد: در راستای تعامل و فرهنگسازی بین گردشگران ۱۲ هزار کیسه زباله، تراکتهای تبلیغاتی و هشداردهنده توزیع شده است.
وی در پایان خواستار فرهنگسازی و متذکر شدن به هموطنان در راستای جلوگیری از آلودگی و نریختن هرگونه زباله در مبداً از مسئولان شهرستان شد.