تاریخ انتشار :سه شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۳
کد مطلب : 28146
مسئول واحد جنگلکاری اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بروجرد گفت: لاله واژگون در ارتفاع ۱۵۰۰ متری شهرستان مشاهده شده است.
مشاهده لاله واژگون در ارتفاع ۱۵۰۰ متری بروجرد
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا علی حسین بیرانوند اظهار کرد: لاله واژگون معمولاً به اشک مریم نیز معروف است چون مقداری شبنم در بین گل جمع می‎شود و از گل پایین می‎چکد.

 

وی اضافه کرد: این گیاه در لرستان و چهارمحال و بختیاری رشد می‎کند و محل رویش آن اشترانکوه است که طی بازدیدی از کوه‎های شهرستان بروجرد در ارتفاع ۱۵۰۰ متر شهرستان بروجرد نیز مشاهده شده است.

 

مسئول واحد جنگلکاری اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بروجرد با بیان اینکه مشاهده این گیاه در ارتفاعات شهرستان نویدی خوبی است، تصریح کرد: تاکنون ۱۵ گونه از این گیاه علفی پیازدار در ایران شناسایی شده است.

 

بیرانوند افزود: این گیاه از نظر بو مطبوع نبوده و منحصراً به دلیل رنگ و فرم گل‎ها کاربرد دارد و اندازه آن ۱۰۰ تا ۱۲۰ سانتیمتر است و حدود رویش آن کوه‎های اشترانکوه، شاه‎نشین، ورکوه و گرین است.

 

وی با اشاره به اینکه لاله واژگون رنگ‏های متنوعی مانند زرد، نارنجی، قهوه‎ای متمایل به قرمز و زنگوله‎ای دارد، گفت: این گیاه علفی برگ‎های کشیده و مجتمع داشته و ازدیاد آن از طریق تقسیم بوته صورت می‎گیرد.

 

مسئول واحد جنگلکاری اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بروجرد ادامه داد: چرای دام، تخریب زیستگاه برای ایجاد اراضی، برداشت مستقیم این گیاه مهمترین عوامل تخریب این گیاه هستند.

 

بیرانوند اظهار کرد: برای جلوگیری از تخریب لاله واژگون باید برنامه‎ریزی لازم انجام شود و آموزش‎های لازم به مردم داده شود.

 

وی با بیان اینکه عمر این گیاه علفی سه هفته است، تصریح کرد: سرزمین اولیه لاله‎های واژگون ایران در کوه‎های زاگرس است.

https://zistonline.com/vdcai6nu.49nay15kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما