تاریخ انتشار :يکشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۴:۰۱
کد مطلب : 28610
معاون فنی حفاظت محیط زیست هرمزگان گفت: برای حفاظت از خرس سیاه آسیایی در مناطق بشاگرد، میناب و رودان از طعمه‌های طبیعی این حیوانات که علفخواران وحشی هستند با همکاری سازمان‌های مردم نهاد جلوگیری می‌شود.
ممنوعیت شکار علفخواران وحشی در شرق هرمزگان
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا «عبدالوحید ریاضی‌فر» اظهار کرد: در اجرای طرح‌های حفاظت از خرس سیاه آسیایی و پلنگ ایرانی، شکار علفخواران وحشی در شرق هرمزگان ممنوع شد.

 

وی افزود: طرح حفاظت از خرس سیاه آسیایی از سال ۸۸ با هدف حفظ نسل این حیوان و کاهش تعارض میان انسان و گوشتخواران و آگاهسازی جامعه‌ی محلی آغاز شد.

 

معاون فنی حفاظت محیط زیست هرمزگان تصریح کرد: با توجه به اینکه هم‌اکنون فصل بره‌گیری این علفخواران است شکار مجاز و غیرمجاز آن سبب کاهش جمعیت مولد آن در آینده و در نتیجه کاهش طعمه‌ی طبیعی پلنگ و خرس آسیایی در این منطقه می‌شود.

 

وی گفت: رها بودن دام‌ها در منطقه بدون نگهبان و سگ گله و کمبود شدید جمعیت علفخواران وحشی مانند کل، بز و قوچ و میش سبب نزدیکی گوشتخواران به روستاها و ایجاد خسارت به دامداران شده است.

 

معاون فنی محیط زیست هرمزگان افزود: جبران خسارت به دامداران و کشاورزان از طریق بیمه و اختصاص بیش از یک میلیارد ریال اعتبار از صندوق حیات‌وحش برای حفاظت بیشتر از خرس سیاه در دستور کار قرار گرفته است.

 

ریاضی‌فر ادامه داد: آگاهسازی جامعه محلی از طریق آموزش شیوه‌های دامداری و آشنایی با حیات وحش و اهمیت آن نیز با اجرای برنامه‌های کوتاه مدت و بلند مدت از دیگر برنامه‌های طرح حفاظت از خرس سیاه آسیایی است.

 

وی اظهار کرد: دو منطقه‌ی حفاظت‌شده‌ی کوه در پهن در میناب و کوه نویرکان در رودان بعنوان مناطق حفاظت‌شده‌ی خرس سیاه آسیایی در دست بررسی است که پس از موافقت منابع طبیعی و سازمان صنعت، معدن و تجارت به شورای عالی محیط زیست معرفی می‌شود.

 

معاون فنی حفاظت محیط زیست هرمزگان خاطرنشان کرد: خرس سیاه آسیایی از گونه‌های نادر و با ارزشی است که سازمان حفاظت محیط زیست کشور آن را بعنوان نماد و سمبل طبیعت و حیات‌وحش هرمزگان معرفی کرده است.

 

براساس این گزارش، عواملی مانند خشکسالی، کاهش طعمه، کاهش پراکنش بعلت تخریب زیستگاه‌ها، حضور دام و کاربری‌های اراضی در کاهش نسل این جاندار مؤثر بوده است.

 

این حیوان در معرض انقراض از نظر اهمیت حفاظت در کشور پس از یوز پلنگ ایرانی قرار دارد

https://zistonline.com/vdcgz39x.ak97q4prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما