عابران دشت «ساردوئیه»، بلندترین دشت ایران با ۲۷۰۰ متر ارتفاع از سطح دریا و یکی از سردترین نقاط استان کرمان، در سمت جنوب، قلهی بحر آسمان را با تیپی شبیه دماوند مشاهده میکنند.
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا آلاله، آویشن، گاوزبان، فرفیون و زیره گیاهانی هستند که بحر آسمان را فراگرفتند و رایحهی گلها خاطرهای ماندنی را در جان عابران آن برجا میگذارد.
«محمد جهانشاهی» مسئول طبیعتگردی میراث فرهنگی کرمان به ایسنا میگوید: این قله که در سمت راست جادهی «ساردوئیه» به جیرفت قرار میگیرد، «نشانه» نام دارد و با ارتفاع ۳۸۸۶ متر، بلندترین قله در میان رشته کوههای ۳۰۰۰ متری استان است. شهرت منطقهی بحر آسمان به جز درههای زیبایی که دارد، خرس سیاه آسیایی نیز است. حیوان کمیاب و تحت حفاظتی که یکی از زیستگاههای اصلی آن در ایران، این منطقه است.
وی ادامه میدهد: مناطق روستایی زیبایی در محدودهی بحر آسمان واقع شدند که برخی عبارتند از دلفارد، بحر آسمان، رمون، نراب، محمدآباد، سربیژن و ... جنگلهای اورس، بنه، بادام کوهی و کهکم در بیشتر نقاط بحر آسمان با توجه به ارتفاع دیده میشوند و زیبایی خاصی به منطقه بخشیدهاند.
مسئول طبیعتگردی میراث فرهنگی کرمان میافزاید: همچنین در منطقهی بحر آسمان به جزء خرس سیاه نامدار و مشهور آسیایی، پلنگ، بز، میش، کل و قوچ نیز وجود دارد اگرچه هماکنون جمعیت قابل توجهی از آنها دیده نمیشود.
جهانشاهی میگوید: صعود به قلهی بحر آسمان از مسیر «محمدآباد روز پیکر» ساردوئیه انجام میگیرد. سفر به بحر آسمان از اواسط فصل بهار تا اواخر تابستان، خاطرات خوبی را برای کوهنوردان و گردشگران به ارمغان میآورد.
وی ادامه میدهد: درهی «دلفارد» یکی از زیباترین و پر جاذبهترین درههای جنوب کشور در منطقهی بحر آسمان وجود دارد. جایی که باغهای بزرگ مرکبات و گردو به یکدیگر گره میخورند و سرما و گرما حضور مسالمتآمیزی را در کنار یکدیگر تجربه میکنند.
مسئول طبیعتگردی میراث فرهنگی کرمان میگوید: در این منطقه مزارع، جنگلها و باغهای سردسیری و گذر از منطقهی گرمسیری و در کنار آن مناطق سردسیری و رودخانهی آن و همه و همه عناصر زیبا و پی در پی هستند که توجه هر عابر و گردشگری را معطوف لطافت خود میکند.
براساس این گزارش، طبیعت بحر آسمان جیرفت سرشار از ناگفتنیهاست و انرژی که انسان از این طبیعت میگیرد، بدون تردید با هیچ داروی آرامشبخش دیگری قابل مقایسه نیست...