معاون برنامهریزی استاندار گلستان گفت: استان در حوزه محیط زیست، شرایط شکنندهای را شاهد است، سفرههای آب زیرزمینی آلوده است و برداشتهای زیاد و بیش از حد مجاز از این سفرهها صورت میگیرد.
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا علی مرگدری امروز در اولین کارگاه مشورتی ذی نفعان مجموعه تالابهای بینالمللی گلستان افزود: به دلیل استفاده بیش از حد از کود و سم از لحاظ کیفیت و کمیت، نه تنها آبهای ما آلوده شده است بلکه خاک ما هم در حال آلوده شدن است و من نگران سلامتی محصولات و تولیدات کشاورزی گلستان هستم.
وی ادامه داد: ما در استان کارخانه تولید کود ارگانیک داریم اما نتوانستیم از حداقل ۵۰۰ هزار هکتار زمین زیرکشت خود یک درصد سطح کشت را با این کود انجام دهیم.
مرگدری خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی باید در زمینه استفاده از این کودها تلاش کند و محیط زیست هم برنامهریزی مؤثرتر و جدیتری در این زمینه انجام دهد.
وی با بیان این که دریای خزر هم دچار آلودگی است، افزود: با پیشرفت علم و تکنولوژی نباید مسئلهای به نام فاضلاب به معنایی که محیط را آلوده کند وجود داشته باشد.
مرگدری افزود: به روشهای مختلف سعی میکنیم مسئله فاضلاب شهری با اولویت ویژه اجرا شود تا فاضلابها محیط و سفرههای آب زیرزمینی را آلوده نکند.
وی گفت: بر عکس ظاهر استان گلستان و نامی که دارد از کمبود آب رنج میبریم و بیماریهای بسیار گستردهای در حوزه جنگل وجود دارد، ضمنا حدود ۴۰۰ هزار هکتار جنگل در گلستان داریم اما به ازای هر هزار هکتار یک کارشناس هم نداریم.
معاون برنامهریزی استاندار گلستان گفت: با تدبیر و برنامهریزی باید این کارگاه آموزشی را در مسیر سریعتر، صحیحتر و منطقیتر هدایت و مدیریت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: این کارگاه مشورتی از نگاه من یک تدبیر است و باید به دنبال چارهاندیشی باشیم تا بتوانیم برنامه مدیریتی بهتری تدوین کنیم.
وی افزود: باید وضع موجود محیط زیست را تحلیل کنیم و بر اساس شناخت، برنامههای خود را تدوین و تدارک ببینیم.
استان گلستان دارای تالابهای سه گانه بینالمللی آلاگل، آلماگل و آجی گل در بخش مرزی داشلی برون و تالاب گمیشان در حاشیه دریای خزر است.