یک ائتلاف از فعالان محیط زیست و سازمانهای حقوق بشر از اعمال فشار جهانی بر صنایع تولید کاغذ برای تغییر در نحوه فعالیت این صنایع خبر داد.
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا این ائتلاف بیش از ۱۲۰ نفره که با عنوان «دیدهبان جهانی کاغذ» راهاندازی شده، قصد دارد فعالیتهایی را انجام دهد تا صنایع تولید کاغذ را به سمت فعالیتهای پایدار سوق دهد. این فعالیتها شامل کاهش مصرف، افزایش ظرفیت بازیافت، تخمین مسئولیت اجتماعی، تامین مسئولانه چوب، کاهش انتشار آلایندهها و گازهای گلخانهای، تضمین تولید پاک و ضمانت شفافیت و صداقت در فعالیتهای این کارخانجات میشوند.
این طرح با هدف شناخت و تغییر اولویتهای مسئولیت اجتماعی و حفظ محیط زیست برای پاسخگویی به الگوی مصرف کاغذ در جهان و صنایع مؤثر بر تنوعهای زیستی، سلامت جنگلها، کنترل گرمای جهانی، کیفیت هوا و آب و بهبود زندگی جوامع محلی، اجرا میشود. حامیانِ این طرح را سازمانهای کوچک تا برخی از بزرگترین سازمانهای غیردولتی طرفدار محیط زیست تشکیل میدهند.
به گزارش ایسنا به نقل از مونگابی، پیشبینی میشود که مصرف جهانی کاغذ تا پیش از سال ۲۰۵۰ میلادی به دو برابر افزایش یابد. «شبکه کاغذ محیط زیست» که مجری برنامه فوق است با بیان این مطلب گفت: بیشتر کاغذ جهان با قطع درختان جنگلهای بومی و جایگزینی این درختان با کشت صنعتی تأمین میشود. اما در حال حاضر شاهد نشانههایی از تغییر در این رویه هستیم. این تغییرات شامل تعهدات جدید نگهداری از سوی تولیدکنندگان کاغذ هستند که تا پیش از این از سوی طرفداران محیط زیست بهعنوان عاملان نابودی جنگلها بسیار مطرود و منفور بودند.