مدیر کل منابع طبیعی استان ایلام گفت: تا کنون ۱۰۰ هزار هکتار از جنگل های بلوط ایلام خشک شده اند.
به گزارش زیست آنلاین از مهر رضا احمدی اظهار داشت: درختان بلوط ایلام به عنوان سرمایه بزرگ ملی در حال خشک شدن هستند و تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از درختان بلوط استان خشک شده است.
وی بیان داشت: این استان دارای مساحتی بیش از ۲۰ هزار کیلومتر متر مربع است که ۸۷ درصد آن را عرصه طبیعی تشکل می دهد.
احمدی اظهار داشت: استان ایلام با داشتن ۶۴۲ هزار هکتار جنگل، پتانسیل داشتن یک میلیون هکتار جنگل را دارد و این موضوع سبب شده استان ایلام از نظر وجود گونههای جنگل بلوط منحصر به فرد باشد.
وی تصریح کرد: ۱۴۵ گونه درخت و درختچه در ایلام شناسایی شده که ۹۰ درصد آن را درختان بلوط، شش درصد پسته وحشی (بنه) و بقیه را گونه های مختلط تشکیل داده است.
وی گفت: بحث خشکیدگی درختان بلوط استان ایلام که سالهای گذشته شروع شده هم اکنون باعث خسارتهای قابل توجهی به بدنه منابع طبیعی استان و منطقه زاگرس شده است.
احمدی افزود: درختان پهن برگ استان در سال چهار تن اکسیژن در هکتار تولید و هفت تن دی اکسید کربن جذب می کنند که این موضوع به روشنی اهمیت درختان و جنگل های ایلام را نشان می دهد.
مدیر کل منابع طبیعی استان ایلام بیان داشت: خشکیدگی درختان جنگل های زاگرس در استانهای مختلف و به بخصوص ایلام به شدت در حال گسترش و پیشرفت است به طوری که هم اکنون یک میلیون و ۱۳۱ هزار هکتار از جنگل های بلوط منطقه زاگرس بر اساس آخرین برآوردها دچار خشکیدگی شده است.
این مسئول تصریح کرد: ۵۵۷ هزار هکتار از جنگلهای طبیعی استان ایلام در معرض خشکیدگی است که در مقایسه با دیگر استانهای زاگرس نشین سهم استان ایلام بیشتر است و در این تا کنون بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از جنگل های بلوط دچار خشکیدگی شده اند.
احمدی بیان داشت: بروز خشکیدگی و آفت و بیماری تا کنون ۴۶۰ میلیارد ریال به جنگلهای بلوط استان ایلام زیان وارد کرده است و تغییرات اقلیمی، خشکسالی، کم شدن تنوع زیستی و فرسایش ژنتیکی تهدیدی جدی برای عرصه های طبیعی است و باید تمامی دستگاه ها حراست از این مواهب خدادادی را در اولویت برنامه های خود قرار دهند.