رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی با اشاره به مصوبات بیست و دومین همایش ارگان های دریایی گفت:ارگان های دریایی انتظار دارند موضوع تعدیل تحریم ها در بخش حمل و نقل دریایی در مذاکرات بین ایران با کشورهای ۱+۵ مطرح و پیگیری شود.
به گزارش زیست آنلاین از ایرنا بیست و دومین همایش هماهنگی ارگان های دریایی کشور سوم و چهارم تیرماه با شعار ˈ نقش اجرای موثر مقررات و آموزش در توسعه دریا محورˈ به میزبانی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی در پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران برگزار شد که مصوباتی به همراه داشت.
وحید چگینی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا درباره مصوبات بیست و دومین همایش هماهنگی ارگان های دریایی کشور اظهار کرد:با توجه به اهمیت دریاها و اقیانوس ها و توسعه این علم در کشور، ارگان های دریایی با همکاری همدیگر هر ساله همایشی را برگزارمی کنند که امسال نیز بیست و دومین دوره آن برگزار شد.
وی افزود:این همایش مصوباتی در هفت بند به همراه داشت و تلاش شد در مسیر تحقق عینی شعار امسال با عنوان ˈ اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی ˈ به بخش دریایی کشور توجه ویژه شود بر همین اساس مصوبات تعیین شده در راستای توسعه علم دریانوردی در کشور است.
وی ادامه داد: در یکی از بندهای این مصوبات تاکید شد با توجه به پیگیری مذاکرات بین جمهوری اسلامی ایران با کشورهای ۱ +۵ ، ارگان های دریایی انتظار دارند که موضوع تعدیل تحریم ها در بخش حمل و نقل دریایی همزمان برای شرکت های کشتیرانی خارجی و ایرانی توسط تیم مذاکره کننده ایرانی پیگیری شود.
چگینی با اشاره به ضرورت توسعه رشته های دریانوردی در کشور گفت: یکی دیگر از مصوبات مربوط به بازنگری رشته های دریایی، ایجاد رشته های کاربردی و بین رشته ای، استفاده از ظرفیت های موجود و افزایش توان آموزش دریانوردی در دانشگاه ها است که در آن از شورای برنامه ریزی و گسترش آموزش عالی وزارت علوم تحقیقات و فناوری خواسته شد تا توجه ویژه ای به این مقوله داشته باشد.
وی افزود:با توجه به اهمیت نیروی متخصص انسانی دریانورد، مقرر شد سازمان بنادر و دریانوردی و سایر ارگان های دخیل در ایجاد بستر مناسب جهت تقویت، توسعه و افزایش کارآمدی، توانمندی، جذب، آموزش و پرورش و توسعه دریانوردان و همچنین در راستای صدور کارت معافیت یا پایان خدمت اقدامات مشترکی داشته باشند.
رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی ادامه داد: در اقتصاد مقاومتی توجه ویژه به اقتصاد دانش بنیان و ایجاد توسعه فکری سبب خود کفایی در دانش بندری و دریایی و حتی صدور خدمات به سایر کشورها می شود لذا توجه به سرمایه های انسانی، ارتباطی (مشتری) و ساختاری بیش از پیش احساس می شود.
وی افزود:از این رو مقرر شد برای دستیابی به این سرمایه های محرک، هماهنگی و ایجاد ارتباط ساختاری و اطلاعاتی و تبادل داده ای بین تمام ذینفعان بندری خصوصا ارگان های دریایی و بندری نسبت به راه اندازی سیستم جامعه بندری (PSC) به عنوان سکوی توسعه تعاون رقابتی در بنادر کشور اقدام شود.
چگینی گفت: همچنین با توجه به لزوم مدیریت دانش بندری و دریایی مقرر شد پایگاه تجمیع و ترویج داده های بندری، مقالات و نتایج مطالعات تحقیقاتی مرتبط با صنعت حمل و نقل دریایی با مسوولیت و محوریت سازمان بنادر و همکاری تمام ذینفعان به ویژه جامعه علمی ایجاد شود.
وی افزود: با توجه به اینکه استفاده از منابع درآمدی سازمان بنادر و دریانوردی در توسعه و تجهیز زیر ساخت های بندری کشور سبب جلوگیری از اعمال تعرفه های رقابتی در بنادر کشور شده است، مقرر شد دولت نسبت به تخصیص بودجه از منابع ملی برای این منظور اقدام کند.
چگینی گفت: به منظور ارتقای محیط زیست و ایمنی دریایی و اجرای موثر الزامات قانونی در این بخش، مقرر شد تمام مصوبات کارگروه با تفکیک وظایف ارگان ها و سازمان های مسوول در جلسات مستمر پیگیری و گزارش اقدامات به عمل آمده به همایش آینده ارایه شود.