معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام گفت: راه درمان خشکیدگی درختان بلوط زاگرس دخالت علمی در طبیعت با انجام عملیات هرس، سرشاخه زنی، عملیات بهداشتی و احیای جنگل با کاشت نهال است.
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا «حجتالله فتحی»، اظهار کرد: قرائن نشان میدهد کانون بحران خشکیدگی جنگلهای زاگرس در استان ایلام است که برای یافتن دلایل خشکیدگی و نحوه مبارزه با آن با محققین و اساتید دانشگاه و کارشناسان و افراد بومی محلی مشورتهایی انجام گرفته است.
وی ادامه داد: مجموع نظرات نشان میدهد که عوامل مختلفی همچون خشکسالیهای پیدرپی، ریزگردها، تغییر اقلیم و عوامل انسانی در خشکیدگی درختان بلوط تاثیر داشتهاند.
معاون فنی منابع طبیعی استان تصریح کرد: راه درمان خشکیدگی درختان بلوط زاگرس دخالت علمی در طبیعت با انجام عملیات هرس، سرشاخه زنی وعملیات بهداشتی و احیای جنگل با کاشت نهال و معدوم سازی درختان خشکیده و بیمار و عملیات تیمار بهداشتی است.
وی با بیان اینکه سرشاخه زنی درختان باید به صورت علمی انجام گیرد، گفت: سرشاخه زنی باید به نحوی انجام گیرد که بین اندامهای هوایی و اندامهای تولید کننده درخت تعادل برقرار شود تا در مقابل خشکیدگی و خشکسالیها مقاوم باشند.
فتحی با اشاره به اینکه در کنار مبارزه مکانیکی، مبارزه بیولوژیکی نیز باید صورت گیرد، افزود:عملیات "گلارزنی" علمی نیست، چون در این عملیات با قطع کامل تاج درخت، تعادل بین اندامهای هوایی با اندام درخت به هم میخورد، پس باید پایههای مقاوم شناسایی و ژنوتیبهایی که در مقابل تنشها، بیماری و استرس مقاوم هستند، مشخص شود و در نهالستانها از این پایهها به صورت جنسی یا غیر جنسی تولید انجام گیرد و در عرصه کاشت شود.
وی با بیان اینکه برای مبارزه و انجام تحقیقات سایتهایی که در آن بیشترین آلودگی وجود دارد، مشخص شده است، گفت: کانونهای بحران در سطح استان مشخص شده و عملیات بهداشتی و مکانیکی بر روی آنها انجام خواهد گرفت.
فتحی خاطرنشان کرد: نجات جنگلهای بلوط بدون مشارکت مردم غیر ممکن است و به دلیل پراکندگی و وسعت جنگلهای استان منابع طبیعی به تنهایی نمیتواند با این خشکیدگی و بیماری مبارزه کند.
وی گفت: آموزش همیاران طبیعت برای همکاری بهتر و بیشتر برای حفاظت و احیاء جنگلها در دستور کار قرار گرفته و این مهم از اولویتهای سازمان است.
معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام گفت: همانگونه که ریاست محترم جمهور در سفر به ایلام بر واگذاری رسالت نجات بلوط به مردم تاکید کرد، این موضوع در دستور کار منابع طبیعی استان قرار دارد و در صدد هستیم از سازمانهای مردم نهاد در این زمینه استفاده کنیم.