دو سازمان غیردولتی بینالمللی طرفدار حیاتوحش با امضای طوماری درخواستند کردند که موزامبیک به دلیل دست داشتن در قاچاق حیاتوحش و شکار غیرمجاز در منطقه تحریم تجاری شود
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا آژانس تحقیقاتی محیط زیست (EIA) به همراه موسسه بینالمللی کرگدنها (IRF) خواستار اعمال تحریمهای تجاری دولت آمریکا علیه موزامبیک شدند. این دو سازمان طرفدار حیات وحش معتقدند که دولت موزامبیک در مبارزه با شیوع گسترده شکار غیرمجاز در این کشور و همچنین شکارچیان فرامرزی خود که در خارج از مرزهای این کشور اقدام به شکار کرگدنها میکنند اهمالکاری میکند.
«آدان تورنتون»، رئیس آژانس تحقیقاتی محیط زیست (EIA) میگوید: برای وادار کردن دولت موزامبیک به وضع قوانین جامع در سرکوب باندهای شکار و سازمانهای تبهکاری که سلاح و پول در اختیار شکارچیان قرار میدهند، باید تحریمهای فوری تجاری علیه این کشور وضع شود.
تورنتون افزود: درباره کرگدنها نیز باید گفت که بالاترین و بدترین آمار شکارها در آفریقایجنوبی رخ میدهد که سال گذشته ۱۰۰۴ راس کرگدن از سوی شکارچیان قتل عام شدهاند ضمن اینکه آمارهای سال جاری نیز دست کمی از آمارهای سال گذشته ندارند. این در حالی است که بسیاری از این شکارها که در آفریقای جنوبی رخ میدهند توسط شکارچیانی با ملیت موزامبیکی در خارج از مرزهای موزامبیک رخ دادهاند. در واقع بیشترین شکارچیان خارجی دستگیر شده در آفریقای جنوبی، موزامبیکی هستند.
به گزارش ایسنا به نقل از مونگابی، مرزهای آفریقای جنوبی و موزامبیک دو ناحیه حفاظت شده وسیع را دربرمیگیرد. این دو منطقه شامل پارک ملی «کروگر» در آفریقای جنوبی و پارک ملی «لیمپوپو» در موزامبیک هستند. کارشناسان برآورد میکنند که حدود ۸۰ الی ۹۰ درصد شکارهای غیرمجاز توسط شهروندان موزامبیکی در این دو پارک ملی رخ میدهند.
این دو گروه طرفدار حیاتوحش میگویند: فیلهای موزامبیک از شکار بسیار بیرویه رنج میبرند به طوری که در پارک ملی «نیاسا» در این کشور روزانه سه تا چهار راس فیل کشته میشوند. آمار نشان میدهد این پارک ظرف مدت تنها پنج سال با مرگ ۱۱ هزار راسفیل با کاهش ۵۵ درصدی جمعیت فیلهای خود روبهرو شده است. اکنون باندهای شکارچیان فیلهای آفریقای جنوبی و تانزانیا را نشانه گرفتهاند. EIA و IRF تاکید کردند دولت موزامبیک نه تنها برای حل این مشکل کمترین اقدامی انجام نداده بلکه برخی از نیروهای پلیس و ارتش این کشور نیز در این کشتارها نقش دارند چرا که برخی از سلاحهایی که در این شکارها از آن استفاده میشوند تنها در اختیار ارتش و پلیس قرار دارد ضمن اینکه در برخی از کمپهای شکار نیز یونیفورمهای نظامی کشف شده است. این مشکلات نشان میدهد که موزامبیک به معاهدات بینالمللی نظیر پیمان منع تجارت گونههای گیاهی و جانوری در معرض خطر (CITES) پایبند نبوده است.