مشاور طرح انتقال آب خلیجفارس به صنایع معدنی جنوب شرق کشور گفت: در این پروژه روش آبگیری از دریا با ظرفیت چهار و هشت دهم میلیون مترمکعب در روز است.
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا فرزاد هدایتی در کمیته آب استان کرمان و در محل استانداری اظهارکرد: بر اساس آمار بانک جهانی، کاهش منابع ذخیره آبی در ایران شش برابر جهان است ضمن اینکه عمده اراضی ایران در وضعیت ممنوعه قرار دارند.
وی سپس به پروژه انتقال آب از خلیجفارس به استان کرمان اشاره کرد و افزود: در فاز نخست این طرح سالانه ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب منتقل خواهد شد که ۱۵۰ میلیون متر مکعب آن شیرین میشود.
هدایتی بیان کرد: برای قطعه نخست این طرح ۱۱۵۰ میلیارد ریال هزینه برآورد شده و هزینه طراحی شده برای قطعه دوم ۵۸۰۰ میلیارد ریال و در قطعه سوم نیز ۵۵۰۰ میلیارد ریال است.
مشاور طرح انتقال آب خلیجفارس به صنایع معدنی جنوب شرق کشور به اهم اقدامات انجام شده در این پروژه اشاره و تصریحکرد: تاسیس شرکت "تامین و انتقال آب خلیجفارس" به عنوان کارفرما، شرکت مهندسی "مشاور طوسآب" به عنوان مشاور و شرکت مهندسین" مشاور یکم" به عنوان مدیر طرح انتخاب شدهاند.
وی ادامه داد: همچنین مجوزهای لازم برای اجرای طرح انتقال آب از خلیجفارس به صنایع استان کرمان اخذ، شرکت منیران برای انجام مطالعات، طراحی و نظارت بر اجرای خطوط انتقال آب و شرکت SWECO نیز به عنوان مشاور ارزیابی بینالمللی برای بهرهگیری از تجربیات مشابه بینالمللی در بخشهای کلیدی پروژه انتخاب شده است.
هدایتی گفت: به علاوه مطالعات ژئوتکنیک و مکانیک خاک برای مسیر انتقال آب، مطالعات پدافندغیرعامل، مطالعات ارزیابی اثرات زیستمحیطی و همچنین امضاء موافقتنامه بین وزارت نیرو و شرکت تامین و انتقال آب تاکنون انجام شده است.
مشاور طرح انتقال آب خلیجفارس به صنایع معدنی جنوب شرق کشور به اقدامات پیشروی این طرح اشاره و اظهارکرد: تجهیز کارگاه در ایستگاه پمپاژ شماره یک در بنرعباس، سه و شش مخازن تعادلی گلگهر، خرید و ساخت ۴۰ کیلومتر لوله و... از جمله این اقدامات محسوب میشوند.
وی خاطرنشان کرد: در پروژه انتقال آب از خلیجفارس به استان کرمان روش آبگیری از دریا با ظرفیت چهار و هشت دهم میلیون مترمکعب در روز و روش انتقال به ساحل نیز با شش خط لوله ۳۰۰۰ و ۲۵۰۰ میلیمتری انجام خواهد شد.