تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۴ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۱۲
کد مطلب : 32936
پژوهشگر علوم جنگل گفت: تاکنون در اجرای قوانین مربوط به حفاظت از منابع طبیعی و برخورد با متصرفان، نرمش و کوتاهی زیادی شده و حتی در بعضی از قوانین و مقررات، به تصرفات غیرقانونی افراد مهر تایید زده شده است.
در اجرای قوانین مربوط به حفاظت منابع طبیعی کوتاهی زیادی شده است
به گزارش زیست آنلاین از ایرنا، رهبر معظم انقلاب شب گذشته در دیدار رییس جمهوری و اعضای هیات دولت با ایشان، به اهمیت بخش کشاورزی اشاره کردند و با اظهار نگرانی از تغییر کاربری زمینهای کشاورزی، گفتند: نابودی زمین های کشاورزی خسارت غیرقابل جبران است و باید وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت از محیط زیست جدی با این پدیده برخورد کنند.

ˈیوسف گرجی بحریˈ روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: باید بپذیریم که دستگاه های مربوط، در حفظ جنگل ها و مراتع شمال کشور ضعیف عمل کرده اند و برخورد جدی و بازدارنده برای این نوع تصرفات صورت نگرفته است.

وی ادامه داد: یکی از عوامل زمینه ساز در گسترش تصرف اراضی جنگلی و مرتعی، ضعف قوانین از جمله ماده ۳۴ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع بود که بسیاری از تصرفات غیرقانونی را که در گذشته انجام شده بود از عنوان مجرمانه خارج کرد و آن را پذیرفت.

گرجی بحری تاکید کرد: امیدواریم در قانون جامع منابع طبیعی که در دست تصویب است، تمام روزنه های سوء استفاده و دور زدن قانون بسته و پشتوانه محکم برای حفظ منابع طبیعی فراهم شود.

این پژوهشگر با اشاره به اینکه توسعه نامتوازن اقتصادی و اجتماعی از دیگر عوامل افزایش تصرف اراضی ملی بوده، اظهار داشت: افزایش درآمد و بالارفتن رفاه مردم در شهرهای بزرگ مثل تهران و پایین بودن درآمد در شهرهای کوچک و پیرامونی باعث نوعی فشار از جانب مرکز به مناطق اطراف شده است.

گرجی بحری اظهار داشت: در نتیجه، هم اکنون در استان مازندران، جدا از تصرف اراضی جنگلی و مرتعی، معضلی به نام تبدیل اراضی کشاورزی هم وجود دارد، زیرا اقتصاد کشاورزی، اقتصادی کم بنیه و نابرخوردار از حمایت های اقتصادی و تجاری است که باعث فقیرتر شدن کشاورزان می شود.

وی یادآور شد: در سال ۱۳۹۲ نزدیک به دو میلیون تن برنج وارد کشور شد در حالی که نیاز کشور به واردات برنج فقط ۵۰۰ هزار تن بود و بدیهی است که این واردات را برنج کاران شمال کشور انجام نداده اند.

این جنگل شناس گفت: تاثیر چنین رفتار ناموزون اقتصادی این است که تولید برنج و اقتصاد شالی کاری از رونق می افتد و در نتیجه انگیزه برای تبدیل کاربری زمین کشاورزی پیدا می شود زیرا کشاورزان درآمد کافی به دست نمی آورند.

گرجی بحری تاکید کرد: از چند دهه پیش گفته شده است که برای جلوگیری از تصرف اراضی ملی، باید درآمد جنگل نشینان و روستاییان حاشیه جنگل را افزایش دهیم و مشکلاتشان را حل کنیم.

این کارشناس مسایل جنگل گفت: اگر در روستاهای حاشیه جنگل، سوخت مصرفی همچنان هیزم است، برای اینکه فشار بر جنگل کم شود باید سوخت فسیلی و نظایر آن برایشان فراهم شود.

وی تاکید کرد: عامل دیگر در تصرف اراضی ملی، سوء استفاده هایی است که با اعمال نفوذ و قدرت انجام می شود و تحت عنوان پروژه های عمرانی و با نام هایی پرجاذبه، اراضی بزرگی را می گیرند در حالی که بسیاری از پروژه ها حتی نقشه اولیه اش هم اجرا نشده است.

گرجی بحری گفت: صرف نظر از پروژه هایی نظیر جاده و مسیر آب و برق و گاز که ضروری است، تصرفات و ساخت و سازهای زیادی زیر پوشش تعاونی مسکن و پروژه های گردشگری انجام شده در حالی که هدف اعلام شده آن پروژه ها محقق نشده است.

این جنگل شناس تصریح کرد: عامل دیگر تصرف اراضی ملی، متصرفان خرد یعنی حاشیه نشینان جنگل هستند که با تصرف و جنگل تراشی و دیوارسازی شبانه ممکن است زمینی را بگیرند و بعد هم بر طبق قوانین و مقررات مصوب، محملی بیابند و آن را تملک کنند.

وی یادآور شد: برخی از مسوولان نباید برای جلب رضایت و آرای روستاییان و جنگل نشینان، از اقدامات غیر قانونی آنان حمایت و پشت سازمان جنگل ها و مراتع را خالی کنند.

گرجی گفت: تا زمانی که روابط مصلحت طلبانه و منفعت طلبانه حاکم باشد ما به نقطه مطلوب نمی رسیم و مشکلات موجود حل نمی شود.

شمال کشور دارای یک میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار مرتع است

https://zistonline.com/vdcceoq1.2bqi18laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما