تاریخ انتشار :شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۴
کد مطلب : 33651
‌پارک بش قارداش که در شش کیلومتری جنوب بجنورد در مسیر جاده اسفراین قرار گرفته، از قدیمی‌ترین و مشهورترین اماکن تفریحی کشور و یکی از مناطق هدف گردشگری این استان محسوب و مورد توجه اکثر مسافران و ساکنان در شهر است.
‌درختان بوستان بش قارداش در تب و تاب بودن
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا وجود چشمه آب معدنی یکی از پتانسیل‌هایی گردشگری این منطقه بوده، بطوریکه ناصرالدین شاه در یکی از سفرهای خود و هنگام عبور از این منطقه با دیدن چشمه و چنارهای کهنسال دستور احداث استخرو مرمت بقعه مخروبه مجاور آن را به سردار مفخم حکمران منطقه داد.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان شمالی، وجود درختان کهنسال چنار یکی دیگر از مواردی است که زیبایی این منطقه را دوچندان کرده و هر ساله پذیرای تعداد زیادی از مسافران بوده که ساعات کوتاهی را زیر سایه این درختان سپری می‌کنند، اما به گفته یکی از محققان و اساتید دانشگاه این درختان به علت کاهش مقدار آبیاری در حال خشک شدن هستند که توضیحاتی در این خصوص ارائه شده است.

 

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان شمالی، گفت: درختان این پارک تاریخی با واگذاری فضای سبز به پیمانکار و ناظر بودن خود پیمانکار در چندین سال اخیر در حال خشک شدن هستند.

 

دکتر علی دادار افزود: صنوبر و چنار درختانی هستند که از لحاظ پرورش همانند ماهی می‌مانند و نیازمند آبیاری دائم هستند، اما با یک شیلنگ هر ۱۰روز، ۲۰لیتر آب پای درختان ریخته می‌شود.

 

وی ادامه داد: این در حالیست که میزان تبخیر این درختان روزانه حدود ۱۹۰۰تا ۲۵۰۰ لیتر است.

 

این محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی اظهار کرد: در این پارک درختان کهنسال با قدمت چند ساله وجود دارد که متاسفانه بر اثر سهل انگاری در آبیاری در آستانه خشک شدن هستند.

 

وی بیان کرد: بوستان بش قارداش و پارک باباامان در بجنورد به لحاظ دارا بودن فضای سبز و به عنوان میراث فرهنگی از اهمیت زیادی برخوردار است، بنابراین باید برای حفظ آن کوشا باشیم.

 

مدیر عامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری بجنورد با اشاره به اینکه تمامی درختان موجود در این دو پارک به صورت مرتب آبیاری می‌شوند و هیچ مشکلی در این خصوص وجود ندارد، اظهار کرد: به احتمال زیاد منظور دکتر دادار دو درخت کهنسال در بش قارداش بوده است که در سال‌های گذشته به علت انجام فعالیت‌های عمرانی یقه درختان در خاک فرورفته است.

 

عباسعلی مهماندوست با بیان اینکه عمر دو درخت تقریبا ۴۰۰سال است، تصریح کرد: این امر موجب رشد قارچ‌های بی‌هوازی و پوسیدگی درخت شده است‌ که وظیفه پوست درخت نیز رساندن مواد غذایی از سرشاخه‌ها به ریشه درخت است که پوسیده شدن پوست درخت موجب ضعیف شدن آن‌ها شده است.

 

وی با ذکر اینکه هم اکنون این دو درخت خزان زده و برگ‌های آن‌ها ریخته است، تاکید کرد: این سازمان به منظور حفظ و احیای آن با بکارگیری کارشناسان گیاه پزشکی، اقدام به جمع آوری ۱۰تا۱۵تن نخاله از اطراف آن‌ها کرده و متوجه پوسیدگی یقه درخت شده است.

 

مهماندوست گفت: در ادامه قسمت‌های پوسیده درخت ضدعفونی و برای اولین بار در کشور پیوند ریشه بر روی این دو درخت انجام شد.

 

وی خاطرنشان کرد: سپس چاله‌ای دور این دو درخت حفر و با گراویه پر شد و آب روان نیز از کنار آن جاری است.

 

این مقام مسوول با اشاره به اینکه مساحت جنگل کاری بوستان بش قارداش حدود ۴۰۰هکتار است و حدود۱۰۰۰ اصله درخت از درختان این منطقه از گونه چنار هستند، افزود: درختان چنار و صنوبر که نیازمند آب زیادی هستند، در کنار آب نما و استخرها غرس شده‌اند.

 

وی در خصوص درختان پارک باباامان توضیح داد: درختان چنار این پارک بیش از بوستان بش قارداش است و همیشه پای درختان این پارک آب روان جاری است و مشکلی در خصوص آبیاری آن‌ها وجود ندارد.

https://zistonline.com/vdchz-nx.23nxmdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما