تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۳
کد مطلب : 33799
تیمی از محققان دانشگاه واشنگتن نخستین مطالعه بر روی امواج موجود در وسط اقیانوس منجمد شمالی را انجام دادند و امواج عظیمی را کشف کردند که طی توفان سپتامبر ۲۰۱۲ در این منطقه ایجاد شده‌اند.
 نخستین مطالعه بر روی امواج موجود در وسط اقیانوس منجمد شمالی
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا به گفته «تیم تامسون»، رهبر ارشد این مطالعه و اقیانوس‌شناس آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه واشنگتن، اقیانوس منجمد شمالی در حال ذوب‌شدن است و طی این فرآیند آب‌ باز امواجی را خلق می‌کند.

 

داده‌های وی و همکارانش نشان می‌دهد طی قله اوج توفان اواسط سپتامبر سال ۲۰۱۲، امواجی به ارتفاع پنج متر ایجاد شدند. این تحقیق همچنین منابع چنین امواج عظیمی را رهگیری کرده و نشان داد طی فصل تابستان، بادهای مرتفعی که همواره اقیانوس شمالی را در می‌نوردند، با آب باز ترکیب می‌شوند.

 

وزش باد در عرض آب به مدت طولانی کلاهک‌های سفید و سپس امواج کوچکی خلق می‌کند و این امواج به تدریج به ورم‌های بزرگی تبدیل می‌شوند که در هر بار مقادیر بزرگی انرژی حمل می‌کنند. اندازه امواج با حرکت در عرض آب باز بزرگ‌تر می‌شوند و بنابراین وجود آب باز به معنای امواج بزرگ‌تر است. با بزرگ‌تر شدن امواج، آن‌ها باد بیشتری دریافت می‌کنند، در نتیجه، سریع‌تر حرکت کرده و انرژی بیشتری حمل می‌کنند.

 

تقریبا تمامی مفقودشدگی و آسیب‌دیدگی‌های دریایی به دلیل شرایط توفانی رخ می‌دهند و امواج بزرگ در این میان مجرم هستند. در این میان، ماهواره‌ها می‌توانند تخمینی از ارتفاع امواج در اختیار بگذارند اما ارقام دقیقی از رخدادهای توفانی ارائه نمی‌دهند. آن‌ها همچنین در اندازه‌گیری آب‌های پوشیده از یخ که در تابستان اقیانوس منجمد شمالی شایع هستند، عملکرد مناسبی ندارند.

 

جزئیات این مطالعه در مجله Geophysical Research Letters منتشر شده است.

https://zistonline.com/vdcao0ne.49neo15kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما