سفیر ژاپن در ایران که برای بازدید وضعیت دریاچه ارومیه به آذربایجان غربی سفر کرده است، گفت: نجات این دریاچه نیاز به زمان دارد و یک شبه اتفاق نمی افتد.
به گزارش زیست آنلاین «کوجی هاندا» روز یکشنبه در دیدار استاندار آذربایجان غربی و مدیران محیط زیست، آب منطقه ای و جهادکشاورزی این استان افزود: طرح کشاورزی پایدار با همکاری دولت ژاپن، سازمان ملل و دولت ایران در حال اجراست و خوشحالیم که این طرح با موفقیت اجرا می شود.
وی یادآور شد: سابقه همکاری دو کشور در زمینه احیای دریاچه ارومیه به مذاکرات زیست محیطی سال گذشته شینزوآبه نخست وزیر ژاپن و حجت الاسلام حسن روحانی رییس جمهوری ایران باز می گردد.
سفیر ژاپن در تهران ادامه داد: تلاش های برنامه توسعه سازمان ملل (UNDP) در زمینه احیای دریاچه ارومیه جای تشکر دارد و این بخش نیز حمایت های ویژه ای در این زمینه داشته است.
وی ادامه داد: ایران و ژاپن به غیر از همکاری های چند جانبه با یکدیگر در زمینه احیای دریاچه ارومیه، یک همکاری دو جانبه نیز از طرف موسسه جایکای ژاپن با آذربایجان غربی درخصوص احیای دریاچه ارومیه دارد.
جایکا نام یک سازمان دولتی مستقل بین المللی در ژاپن است که کشورهای در حال توسعه را در زمینه توسعه اقتصادی و اجتماعی یاری می کند.
سفیر ژاپن در تهران همچنین افزود: جایکا سمینارهای متعددی در این زمینه برگزار کرده و متخصصان حوزه آب خود را به این منطقه اعزام کرده است.
وی ادامه داد: انتظار می رود تا جایکا با مذاکراتی که با ستاد احیای دریاچه ارومیه دارد به یک اولویت بندی در باره ۲۴ اولویت در احیای دریاچه ارومیه برسد تا همکاری ها و کمک های جایکا در این زمینه بیشتر تبیین و تعریف شوند.
وی در زمینه مناطق گردشگری آذربایجان غربی نیز گفت: این استان دارای ظرفیت های عظیم گردشگری است که می توانند به عنوان یک سرمایه بزرگ اقتصادی مورد بهره برداری قرار گیرند.
به گزارش ایرنا، دولت های ایران و ژاپن اردیبهشت ماه امسال سند همکاری مشارکت دولت ژاپن در احیای دریاچه ارومیه را به امضا رساندند.
دولت ژاپن به دلیل موقعیت وخیم دریاچه ارومیه تصمیم گرفته است تا یک میلیون دلار به پروژه دفتر توسعه سازمان ملل متحد برای احیای آن کمک کند.
دولت ژاپن طی سال های گذشته از دولت ایران در حوزه های زیست محیطی، مانند حفاظت از تالاب ها، از طریق جایکا حمایت کرده است.
سفیر ژاپن در تهران به همراه معاون هماهنگ کننده مقیم دفتر برنامه توسعه سازمان ملل برای بازدید از دریاچه ارومیه و پیگیری طرح های در دست احیای این دریاچه دیروز وارد آذربایجان غربی شد و از منطقه آزاد تجاری ماکو و مجموعه تاریخی قره کلیسای چالدران بازدید کرد.
بازدید از پارک ملی دریاچه ارومیه و روستاهای طرح کشاورزی پایدار از دیگر برنامه های مربوط به سفر سفیر ژاپن و معاون هماهنگ کننده مقیم دفتر برنامه توسعه سازمان ملل در سفر به آذربایجان غربی است.
*می توان دریاچه ارومیه را ظرف ۱۰ سال احیا کرد
استاندار آذربایجان غربی نیز در این دیدار گفت: در صورت مدیریت بهینه کشاورزی در حوزه آبریز دریاچه ارومیه می توان ظرف ۱۰ سال این دریاچه را احیا کرد.
قربانعلی سعادت افزود: کشاورزی سنتی طی سال های گذشته موجب مصرف بیش از حد نیاز و بدون برنامه آب در این استان شده است.
وی با بیان این که ارتقای کشاورزی به شیوه های نوین باید از برنامه های اصلی در آذربایجان غربی باشد، اظهار کرد: مشکلات دریاچه ارومیه شناسایی شده که گام بسیار مهمی در مسیر حرکت برای حل بحران این دریاچه است.
استاندار آذربایجان غربی تاکید کرد: اگر مردم برای احیای این دریاچه مشارکت داشته باشند، موفق می شویم زیرا به صورت دستوری نمی توان با مردم برخورد کرد.
سعادت گفت: اکنون در شرایطی هستیم که شاید با مردم مشکل گفتمانی داشته باشیم و مجبور باشیم به مدت سه سال به صورت دستوری با مردم در این حوضه آبریز برخورد کنیم ولی این نقش همکاری های مشترک را کمرنگ نمی کند.
استاندار آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: وسعت دریاچه ارومیه به ۷۵۰ کیلومتر کاهش یافته است ولی نباید اجازه داد تا این مقدار باقیمانده هم از دست برود چون در صورت تحقق این مساله احیای دوباره دریاچه با مشکل مواجه می شود.
سعادت از دولت ژاپن و سازمان ملل به خاطر همکاری با جمهوری اسلامی ایران در زمینه احیای دریاچه قدردانی و ابراز امیدواری کرد این همکاری ها تداوم داشته باشد.
روند خشک شدن دریاچه ارومیه به عنوان بزرگترین و شورترین دریاچه جهان از ۱۷ سال پیش آغاز شده و اکنون از مساحت ۵۷ هزار کیلومتری این دریاچه فقط ۷۵۰ کیلومتر باقی مانده است.
اقا من یک سوال داشتم ؟ دریاچه ارومیه که پر از نمک است پس چه دلیلی دارد که ما اب شیرین رابه این دریاچه بفرستیم تا از بین برود ؟اگه ما این دریاچه را با خاک بپوشونیم فکر کنم کمک بهتری به محیط زیست می کنیم
اين بحث را كه انتقال آب از خزر را نادرست ميداند تمام كنيد. اين درست كه كشاورزي بايستي مدرن شود ، مصرف آب كمتر شود و... ولي اين را هم در نظر بگيريد كه آذربايجان به رطوبت حاصل از بخار درياچه اروميه جهت تعديل دما در تابستان و زمستان نياز دارد زيرا رطوبت شبنمي آن مراتع اطراف را زنده نگه ميدارد و مانع از خشك شدن بيشتر بوته ها ميشود و... و اين نياز فوري است از طرفي در مملكت بيكاري غوغا ميكند و نميشود كشاورزي را تعطيل و مردم را در صنعت و خدمات مشغول به كار نمود لذا به آبهاي شيرين جاري نياز داريم تا از مصرف بيشتر آبهاي زيرزميني جلوگيري نماييم زيرا آنهم در خط بحران قرار دارد و... بنابراين سريعاً درياچه را با آب خزر احيا نماييد و آذربايجان را نجات دهيد . امسال آذربايجان در تب بي آبي و افزايش دما ميسوزد و... لازم به ذكر است بخار آب درياچه حتي به ابرهاي وارد شده از غرب كشور جهت باروري و قرار گرفتن در آستانه بارندگي كمك ميكرد و يكي از دلايل كاهش بارندگيها همين است.