در حاشیه اجلاس جهانی تغییرات آب و هوای سازمان ملل که هفته گذشته برگزار شد، چهار کشور جمهوری دموکراتیک کنگو، اوگاندا، گوآتمالا و اتیوپی متعهد شدند که بیش از ۳۰ میلیون هکتار از جنگلهای تخریبشده خود را احیا کنند.
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا در سال ۲۰۱۱ میلادی، آلمان و اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN)، برنامهای را تحت عنوان «چالش بن» برگزار کردند که طی آن شرکتکنندگان متعهد به احیاء ۱۵۰ میلیون هکتار از جنگلها و زمینهای فرسوده تا سال ۲۰۲۰ میلادی شدند. تاکنون چندین کشور به تعهدات خود در این زمینه عمل کردهاند اما هفته گذشته و در اجلاس جهانی تغییرات آب و هوای سازمان ملل چهار کشور دیگر نیز پا به عرصه مبارزه با جنگلزدایی گذاشتند.
جمهوری دموکراتیک کنگو متعهد شد تا هشت میلیون هکتار از جنگلها و زمینهای فرسوده خود را احیا کند. کشورهای اوگاندا و گواتمالا نیز به ترتیب وعده احیا دو میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار و یک میلیون و ۲۰۰ هکتار جنگل را دادند. اما بزرگترین وعده در میان این چهار کشور متعلق به اتیوپی است که متعهد شده تا ۲۲ میلیون هکتار یا ۲۲ درصد از وسعت زمینهای خود را احیا کند. این تعهد جمعی در مجموع منجر به احیا ۳۳ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار زمین میشود که وسعت آن روی هم به اندازه هنگ کنگ خواهد بود.
به نقل از مونگابی، علاوه بر اینها در اجلاس جهانی تغییرات آب و هوا اعلام شد که ضربالاجل «چالش بن» تا سال ۲۰۳۰ میلادی افزایش مییابد تا طبق اهداف جدید، وسعت کلی زمینهای احیا شده تا آن زمان به ۳۵۰ میلیون هکتار افزایش یابد که این وسعت برابر با وسعت کلی هند است. تاکنون ائتلاف جهانی بن در احیا جنگلها، منجر به احیا ۵۵ میلیون هکتار از جنگلهای فرسوده شده که این رقم تنها یک سوم وسعت تعیین شده در ابتدای انعقاد این پیمان است.