تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۸
کد مطلب : 39266
«یوآخیم لارسن»، استاد دانشگاه گوتنبرگ می‌گوید: داروها از راه فاضلاب کارخانجات داروسازی و فاضلاب انسانی و حیوانی می‌توانند محیط زیست را آلوده کنند.
ورود داروهایی که توسط فاضلاب انسانی و حیوانی متهم جدید نابودی حیات‌وحش
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا داروهایی که توسط فاضلاب انسانی و حیوانی وارد محیط زیست می‌شوند می‌توانند تاثیرات مخرب پنهانی بر حیات وحش بگذارند. کارشناسان محیط زیست هشدار می‌دهند نرخ استفاده جهانی از داروهایی که به منظور بهبود فعالیت بیولوژیکی در سطح پایین ساخته شده‌اند، رو به افزایش است اما تاکنون درباره اثرات مخرب آنها بر محیط زیست اطلاعات زیادی در دست نیست. مطالعات روی تاثیر آلودگی دارویی بر حیات وحش به ندرت انجام شده اما نتایج مطالعه جدیدی که اخیرا دراین‌باره منتشر شده نشان می‌دهد ورود داروهای افسردگی به حیات وحش سبب کاهش اشتهای سارها و ورود داروهای ضدبارداری به آب سبب نابودی جمعیت ماهی‌ها در دریاچه‌ها می‌شود.

 «کاترین آرنولد»، استاد دانشگاه نیویورک و نگارنده شماره ویژه مجله Philosophical Transactions of the Royal Society B می‌گوید: هزاران نوع دارویی که در سراسر جهان مصرف می‌شوند قابلیت تاثیرگذاری و تخریب حیات وحش محیط زیست را دارند. با وجود بسیاری از فواید داروها با این حال متخصصان می‌بایست مطالعات بیشتری را برای برآورد خطراتی که این داروها روی حیات وحش و محیط زیست دارند انجام دهند. به گزارش ایسنا به نقل از گاردین، آرنولد تصریح کرد: با توجه به کاهش جمعیت گونه‌های جانوری در مجاورت محل زندگی انسان‌ها به دلایل نامعلوم به نظر می‌رسد وقت آن رسیده تا چالش‌های روز افزون نظیر آلودگی‌های دارویی در محیط زیست را مدنظر قرار دهیم. کارشناسان محیط زیست به تازگی اعلام کردند نیمی از موجودات حیات وحش طی ۴۰ سال اخیر از عرصه گیتی محو شده‌اند. در زیستگاه‌های آبهای شیرین که پسماندهای دارویی عمدتا مشاهده می‌شود، کارشناسان محیط زیست دریافته‌اند ۷۵ درصد از جمعیت ماهی‌ها و دوزیستان نابود شده‌ است. اما از آنجا که داروها بر خلاف آفت کش‌ها برای کشتن ساخته نشده‌اند ‌لذا نحوه آسیب رساندن آنها به حیات وحش می‌تواند بسیار پیچیده باشد. در مطالعه دیگری نیز که توسط «کارن کید» در دانشگاه «نیوبرونزویک» انجام شد، مشخص شد که استروژن مصنوعی به کار رفته در داروهای کنترل باروری نه تنها جمعیت ماهیهای کمپور در دریاچه‌های مورد آزمایش را به کلی نابود کرد، بلکه کل اکوسیستم منطقه محل آزمایش را دچار آسیب جدی کرده است. همچنین در یک مطالعه که توسط «آنت کوستر» و «نیکول آدلر»، کارکنان اداره محیط زیست فدرال آلمان انجام شد، ‌داروهایی که بیشترین خطر زیست محیطی را داشتند معرفی شدند. محققان اعلام کردند محصولات دارویی انسانی، هورمون‌ها،‌ آنتی بیوتیک‌ها، مسکن‌ها، داروهای افسردگی و آنتی بیوتیک و ضدانگل‌ها بیشترین خطرات زیست محیطی را به همراه دارند. «یوآخیم لارسن»، استاد دانشگاه گوتنبرگ می‌گوید: داروها از راه فاضلاب کارخانجات داروسازی و فاضلاب انسانی و حیوانی می‌توانند محیط زیست را آلوده کنند. https://zistonline.com/vdcfv0dm.w6d1vagiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما