مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان گفت: آتش سوزی در جنگل ها و مراتع استان کردستان در نتیجه مشارکت های مردمی در قالب سازمان های مردم نهاد امسال از نظر تعداد ۷۳ درصد و از نظر سطح ۳۷ درصد کاهش یافته است.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایرنا، پیمان باباپیری روز سه شنبه در کارگاه آموزشی سراسری بررسی پروژه های حفاظت و حمایت سازمان جنگل ها و مراتع کشور در سنندج، به تغییرات اقلیمی و آب و هوایی و گرم شدن دمای هوا در کردستان اشاره کرد و افزود: متوسط دمای هوای استان امسال نسبت به پارسال حدود سه درجه افزایش یافت که این روند تاثیر مستقیمی بر وضعیت منابع طبیعی گذاشت.
وی بیان کرد: راهکارهای مناسب برای اطفای حریق در جنگل ها و مراتع استان کردستان و همدلی و تعصب نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی در کنار مشارکت های مردمی و حضور جدی سازمان مردم نهاد منجر به کاهش حریق در این عرصه ها شد. باباپیری با اشاره به اینکه برنامه های اطفای حریق در سطح جنگل ها و مراتع را به سازمان های مردم نهاد واگذار کرده ایم، گفت: این راهکار منجر به کاهش ۵۰ درصدی هزینه ها و استفاده از ظرفیت های مردمی شده است. وی ادامه داد: همراهی و همکاری تمام دستگاه های مرتبط در کردستان در حفاظت و حراست از منابع طبیعی سبب کاهش حریق در منابع طبیعی استان شده است. مدیرکل منابع طبیعی کردستان گفت: استان کردستان ۱.۷ درصد اراضی ملی و مراتع کشور را در اختیار دارد و بیش از ۷.۵ درصد کل علوفه کشور نیز در کردستان تامین می شود. وی اظهار کرد: کردستان در میان ۱۱ استان زاگرس نشین از لحاظ جنگلی رتبه هشتم کشور را دارد. باباپیری با بیان اینکه یک میلیون و ۷۸۷ هزار هکتار از اراضی ملی در کردستان واقع شده است، افزود: ۴۸.۲ درصد وسعت کردستان معادل یک میلیون و ۴۱۴ هزار هکتار آن را مراتع تشکیل می دهد. وی اظهار کرد: ۱۲.۲ درصد معادل ۳۷۳ هزار هکتار وسعت کردستان را جنگل تشکیل می دهند و از این لحاظ در بین ۳۲ استان کشور رتبه ۱۸ را داراست. مدیرکل منابع طبیعی کردستان با بیان اینکه ظرفیت مجاز چرای دام در مراتع استان دو میلیون و ۱۰۰ هزار واحد دامی است، اضافه کرد: اکنون سه میلیون واحد دامی در مراتع شهرستان چرا می کنند که ۹۰۰ هزار واحد آن مازاد بر ظرفیت است. به گفته وی اکنون ۶۷ هزار خانوار کردستانی در قالب صدور پروانه بهره برداری از مراتع استان ارتزاق می کنند. مدیرکل منابع طبیعی کردستان با اشاره به اینکه کل عرصه منابع طبیعی استان کردستان نقشه برداری شده است، گفت: برای ۹۲ درصد از این عرصه سند دریافت شده و در صورت اختصاص اعتبار برای بقیه نیز سند دریافت می شود. کارگاه آموزشی سراسری بررسی پروژه های حفاظت و حمایت منابع طبیعی به میزبانی اداره کل منابع طبیعی استان کردستان که از امروز سه شنبه در سالن اجتماعات هتل جهانگردی سنندج آغاز شده تا فردا ادامه دارد. https://zistonline.com/vdccpxq0.2bqx08laa2.html