نیروگاه هستهای سوئد خاموش شد اما این بار نه به خاطر فاجعه سونامی بلکه به دلیل هجوم جمعیت زیادی از عروسهای دریایی که منجر به اختلال در فعالیتهای این نیروگاه شده است.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا، هجوم جمعیت زیادی از عروسهای دریایی به نیروگاه هستهای سوئد منجر به تعطیلی این نیروگاه شد. زیستشناسان دریایی معتقدند که این پدیده ممکن است به مرور زمان تشدید شود.
اپراتورهای نیروگاه هستهای «اسکارشامن» در جنوب شرقی سوئد اعلام کردند: هزاران عروس دریایی لولههایی را که وظیفه انتقال آب سرد به داخل توربینها را دارند، مسدود کردهاند و منجر به تعطیلی رآکتور شماره (۳) در این نیروگاه شدند.
تا روز گذشته (سهشنبه) لولهها از وجود عروسهای دریایی پاکسازی شده و مهندسان خود را آماده میکنند تا این رآکتور را مجددا راهاندازی کنند. این رآکتور با تولید ۱۴۰۰ مگاوات برق، بزرگترین رآکتور آبجوش جهان است که با بخار آب کار میکند.
هر سه رآکتور نیروگاه «اسکارشامن» از نوع «بخاری» هستند و این فنآوری مشابه فنآوری بکار گرفته شده در نیروگاه «فوکوشیما» در ژاپن است که در سال ۲۰۱۱ میلادی بر اثر فاجعه سونامی به شدت دچار آسیب شد.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، عروسهای دریایی مشکل جدیدی برای نیروگاههای هستهای نیستند چرا که سال گذشته میلادی (۲۰۱۲) نیز نیروگاه هستهای «دیابلو کانیون» در کالیفرنیای آمریکا بر اثر هجوم نوعی عروس دریایی به داخل لولههای آب ورودی و انسداد آن، مجبور به تعطیلی دو رآکتور خود شد.
در سال ۲۰۰۵ میلادی نیز نیروگاه هستهای «اسکارشامن» بر اثر هجوم عروسهای دریایی به طور موقت تعطیل شده بود.
در عین حال زیستشناسان دریایی از احتمال تعطیلیهای بیشتر نیروگاههای هستهای در پی هجوم عروسهای دریایی خبر داده و آن را پدیدهای غیرعادی تلقی نکردند.