رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان های ترکمن و گمیشان گفت: حدود ۳۰۰ هکتار از تالاب بین المللی گمیشان از دام هوایی به طول تقریبی سه کیلومتر پاکسازی شد.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایرنا علی بیانی اظهار کرد: این عملیات در ۷۲ ساعت گذشته و با تلاش ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان ترکمن انجام شد.
وی گفت: در این عملیات دو متخلف شکار که مبادرت به شکار ۶ قطعه پرنده کوکر کرده بودند، دستگیر شدند.
بیانی افزود: از متخلفان دام های هوایی، سلاح شکاری غیرمجاز و سه دستگاه موتورسیکلت کشف و ضبط شد.
وی اضافه کرد: پرونده متخلفان پس از تکمیل به مراجع قضایی ارجاع شد و آنان به پرداخت مبلغ چهار میلیون و ۸۰۰ هزار ریال جریمه بابت شکار ۶ قطعه کوکر به حساب دولت شدند.
وی همچنین در ادامه گفت: با همکاری یکی از همیاران محیط زیست، یک قطعه قوی زخمی به این اداره تحویل شد که برای انجام تیمارهای لازم و کسب بهبودی پرنده به اداره کل حفاظت محیط زیست استان گلستان انتقال یافت.
اداره محیط زیست شهرستان ترکمن با مجهز بودن به دو دستگاه هاور کرافت آبی - خاکی و سایر تجهیزات خودرویی، آمادگی برای برخورد با متخلفان احتمالی شکار و صید را داراست.
تالاب بین المللی گمیشان یک زیستگاه منحصر به فرد با وسعت بیش از ۲۰ هزار هکتار است که ۱۴ هزار هکتار آن جزء مناطق شکار و صید و تیراندازی ممنوع سازمان حفاظت محیط زیست است.
گمیشان یک تالاب ساحلی محسوب می شود و طیف گسترده ای از گونه های مختلف پرندگان همچون مرغابی، غاز، قو، پلیکان، باکلان، پرستوی دریایی، سلیم، کاکایی، چنگر، اگرت، خوتکا، گیلان شاه و تلیله به آن مهاجرت می کنند.
همچنین تعداد گونه های موجود که دارای زمستان گذرانی یا زادآوری در تالاب هستند حدود ۱۱۰ گونه برآورد می شود.
همه ساله این تالاب ها میزبان تعداد زیادی از پرندگانی است که از نیمکره شمالی به مناطق جنوبی مهاجرت کرده و ماه ها در این تالاب ها می مانند و مجددا برای جوجه آوری به وطن اصلی خود باز می گردند.
مهاجرت پرندگان از اواسط پاییز آغاز و پرندگان از عرض های بالاتر و نواحی شمالی سیبری به تالاب بین المللی گمیشان می آیند.
از مهمترین گونه های موجود در تالاب گمیشان می توان به گونه های با ارزشی مانند پلیکان، فلامینگو و قو که جزو گونه های حمایت شده و نیز پلیکان پاخاکستری و عقاب دریایی دم سفید که از جمله گونه های در خطر انقراض به شمار می روند اشاره کرد.