سفر به قطب جنوب ممکن است رویای هر کسی نباشد اما تعداد گردشگرانی که برای این سفر استثنایی ثبتنام میکنند رو به افزایش است.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا اگرچه گردشگران اشتیاق بسیاری برای گشت و گذار و تماشای مناظر منحصر به فرد این منطقه سرد و پوشیده از یخ و برف و مشاهده پنگوئنهای بومی قطبی دارند اما کارشناسان حیات وحش نسبت به خطر انتقال بیماریهای عفونی به این حیوانات به واسطه تماس نزدیکتر با انسانها ابراز نگرانی کردهاند.
کارشناسان حیات وحش و متخصصان سلامت معتقدند که سیستم ایمنی بدن پنگوئنها و بسیاری از گونههای جانوری بومی قطب جنوب توان کمتری برای مقابله با عوامل و میکروبهای بیماریزایی را دارند که در سایر نقاط جهان شایع هستند چرا که این حیوانات مدت زیادی از سایر جانداران در مناطق دیگر دنیا جدا و ایزوله بودهاند و مدتهای مدید ملاقاتکنندگان محدودی داشتهاند.
به گزارش ایسنا به نقل از سایت شبکه اخبار محیط زیست، بنابر آمار انجمن بین المللی اپراتورهای تور قطب جنوب، تنها در فصل گردشگری این منطقه در سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴ میلادی ۳۷ هزار گردشگرِ قطب جنوب، این سفر ماجراجویانه را انجام دادهاند و تعداد آنها در مقایسه با آمار دو دهه گذشته که ۸۰۰۰ گردشگر بوده، رشد قابل توجهی داشته است.
«ورای گریمالدی» از متخصصان دانشگاه «اوتاگو» در نیوزیلند دراینباره تاکید کرد که رشد صنعت گردشگری قطب جنوب و افزایش تحقیقات در این منطقه بدون پیامد نخواهد بود و در میان سایر پیامدهای منفی احتمالی، پنگوئنها از جمله گونههای آسیبپذیر در برابر بیماریهای عفونی هستند و بنابراین سلامت آنها در تماس بیشتر با انسانها تهدید خواهد شد.