گرچه نگرانی ها درباره افزایش حجم آلاینده های کربنی در زمین وجود دارد اما تازه ترین بررسی ها نشان می دهد جنگلهای حاره ای زمین مقادیر قابل توجهی از دی اکسید کربن را جذب و دفع می کنند.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از مهر، مطالعه گسترده دانشمندان ناسا درباره جنگلهای حاره ای زمین نشان می دهد به احتمال فراوان و خیلی بیشتر از آنچه پیشتر تصور می شد، این جنگلها حجم قابل توجهی از گاز گلخانه ای دی اکسید کربن را جذب می کنند. از این نظر می توان نتایج این مطالعه جدید را "خبری خوشحال کننده" برای حامیان محیط زیست زمین به حساب آورد.
این مطالعه برآورد می کند جنگلهای حاره ای زمین حدود یک چهارم میلیارد تن دی اکسید کربن از کل ۲/۵ میلیارد تن دی اکسید کربن جذب شده توسط جنگلهای جهان را از ترکیب گازی زمین خارج می کنند.
این برآورد نشان می دهد فعالیت جنگلهای حاره ای به مراتب بیشتری از جنگلهای کانادا، سیبری و سایر مناطق شمالی زمین است.
محققان این مطالعه جدید را بسیار دلگرم کننده عنوان کرده اند چون به عقیده آنها درحال حاضر جنگلهای مناطق شمالی زمین کارایی چندانی برای جذب دی اکسید کربن ندارند و با فعالیت مناطق جنگلی حاره ای، بخش قابل توجهی از این گاز گلخانه ای جذب و دفع می شود.
به طور طبیعی جنگلها و سایر گیاهان سبز روی زمین حدود ۳۰ درصد از آلاینده کربنی دی اکسید کربن تولید شده توسط انسان را جذب و در فرآیند فتوسنتز به کار می گیرند و این درحالی است که اگر این میزان به هر دلیلی کم شود، گرمایش جهانی زمین سرعت قابل توجهی خواهد گرفت.