رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه کشور ایران رتبه چهارم را در خصوص شناسایی غارها در بین کشورها داراست، گفت: این موضوع باید در تدوین برنامه ششم توسعه مدنظر قرار گیرد.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا معصومه ابتکار در کارگاه آموزشی غار شناسی و حفاظت از آن با بیان اینکه انگیزه و علاقه برای شناسایی غارهایی که به عنوان گنج هستند بسیار امیدوار کننده است، گفت: کشور ما دارای غارهای بسیار ارزشمند بوده و رتبه چهارم را در این زمینه داریم. هم اکنون ۱۳۰۰ غار شناسایی شده است که این بسیار ارزشمند و امیدبخش است.
وی با بیان اینکه حفاظت از غارها باید مدنظر قرار گیرد، گفت: غارها علاوه بر ارزش زمین شناسی که دارند برای تغییرات آب و هوایی نیز بسیار مهم هستند، چرا که در سنجش آب و هوا و تغییرات آن میتوان به کار گرفته شود. ابتکار با تاکید بر اینکه تغییرات آب و هوا در کشور یک تهدید جدی محیط زیستی است، گفت: غار شناسی میتواند به ما برای شناسایی اقلیم و تغییرات اقلیمی کمک کند. رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به همکاری این سازمان با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در خصوص غارشناسی گفت: محور مهم گردشگری طبیعی غار شناسی است که البته این امر باید با رعایت موازین صورت گیرد و آسیبی به غار نرسد. ابتکار با اشاره به لزوم همکاریهای بین المللی و منطقهای در خصوص غارشناسی و برگزاری نشست بین المللی در این زمینه گفت: در حال حاضر که در آستانه تدوین قانون برنامه ششم هستیم باید توجه ویژهای به غار شناسی به عنوان برنامه ملی داشته باشیم و کمیته ملی در این زمینه را باید تقویت کنیم و با برگزاری نشستهای بینالمللی آمادگی سازمان آمادگی سازمان محیط زیست را اعلام کنیم. وی در پایان خاطر نشان کرد: در دولت هفتم و هشتم انجمن غارشناسی تشکیل شده است و کمیته ملی نیز در این زمینه شکل گرفته که امیدواریم حرکت رو به رشدی را در این زمینه مشاهده کنیم و آینده بهتری در بحث حفاظت و مدیریت صحیح غارها داشته باشیم. همچنین محمد درویش، مدیر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه وضعیت غارها اصلا رو به راه نیست، گفت: اگر غارها وجود نداشتند محصولات غذایی مانند موز و انجیر و برخی گیاهان مانند کاکتوس دچار سموم میشد. علاوه بر این غارها نقش زیادی در مهار بیابانزایی دارند. درویش ادامه داد: ۳۰۰ هزار گونه از سوسکها در غارها وجود دارند و اگر غارها نبودند حیات و تنوع زیستی نیز به صورت گسترده مختل میشد. درویش با بیان اینکه اکنون در کشور ۶۰۰ غار وجود دارد، گفت: به عنوان مثال غار ماهی در لرستان وجود دارد که کسی از وجود آن خبر نداشته است و امروز حال و روز خوبی ندارد. https://zistonline.com/vdcizwaw.t1aqr2bcct.html