تحقیقیات اخیر منتشر شده حاکیت می کند ،دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا تنها رهبر جهان است که به گرم شدن کره زمین اعتقادی ندارد.
به گزارش زیست آنلاین ،نیو صدر: از زمان انقلاب صنعتی تاکنون کره زمین به علل مختلف از جمله تولید گازهای گلخانه ای در حال گرم شدن است و چند سالی است که رهبران جهان در حال انجام اقدامات مختلفی برای توقف آن هستند. اما در این میان رئیس جمهوری وجود دارد که تحقیقی جدید نشان می دهد تنها رهبری است که گرمایش جهانی اعتقاد ندارد؛ دونالد ترامپ.
بسیاری بر این باورند که رهبران کشورهایی که وابستگی زیادی به گازهای گلخانه ای دارند، از کسانی هستند که تغییر اقلیم یا گرمایش جهانی را رد می کنند، اما بر اساس تحقیقی که به تازگی منتشر شده است دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا در واقع تنها کسی است که به گرم شدن کره زمین اعتقادی ندارد.
از رهبران نزدیک ترین متحدان ایالت متحده آمریکا مثل کادانا و ژاپن تا بزرگترین تولید کنندگان گازهای گلخانه ای مثل هند، چین، برزیل و ... همگی بر اینکه انتشار گازهای گلخانه توسط انسان در حال تغییر اقلیم جهان هستند باور دارند. در واقع آنها حقیقتی را درست می دانند که ۹۷ درصد دانشمندان جهان هم به آن باور دارند.
اعتقادات دونالد ترامپ درباره تغییر اقلیم
با این وجود رئیس جمهور ایالت متحده آمریکا، کشوری که دومین تولید کننده گاز های گلخانه ای است بار ها تغییر اقلیم را یک توهم، یک افسانه و ... خوانده است، او حتی یکبار گفت که تغییر اقلیم توهمی است که توسط چینی ها ساخته شده است. به همین دلیل او حتی قصد دارد تا توافق اقلیمی پاریس را که آمریکا به منظور کاهش تلولید گازهای گلخانه ای امضا کرده لود لغو کند.
او حتی چند روز پیش اسکات پروئیت دادستان کل ایالت اوکلاهاما کسی که تغییر اقلیم باور ندارد و از مخالفان جدی برنامه های مقابله با تغییر اقلیم است را به عنوان ریاست آژانس حفاظت محیط زیست معرفی كرد.
گفتنی است در جمهوری خواهان ایالت متحده آمریکا هم افرادی دیده میشود که موافق انجام اقدامات مختلف برای توقف گرم شدن کره زمین نیستند.
اعتقادات دیگر رهبران جهان درباره تغییر اقلیم؛ از افغانستان تا کانادا
اشرف غنی: افغانستان از کشورهایی است که در گرم شدن کره زمین آسیب بسیاری میبیند، گرمایش جهانی باعث شده بسیاری از منابع آبی این کشور خشک شود.
اشرف غنی رئیس جمهور این کشور هم به تغییر اقلیم اعتقاد دارد او در رابطه با توافق اقلیمی پاریس گفته بود: بگذارید روح پاریس از یک اجماع در رابطه با محیط زیست به یک توافق برای توقف افزایش دو درجه ای دمای کره زمین تبدیل شود و انعطاف پذیری کشور های آسیب پذیر به تهدیدات زیست محیطی را افزایش دهد.
ترنبل: «تاثیرات گرمایش جهانی اکنون احساس می شود و این تا زمانی که تولید گازهای گلخانه ای ما به صفر برسد هم ادامه پیدا می کند، همانقدر که نوآوری مهم است، انطباق با تغییر اقلیم مهم است.» این یکی از اظهارنظرهای ترنبل نخست وزیر استرالیا است که مانند دیگر رهبران جهان به جز دونالد ترامپ به تغییر اقلیم اعتقاد دارد.
با این وجود انتقدات شدیدی از سیاست های اقلیمی ترنبل می شود، چندی پیش گاردین در رابطه با اقدامات او درباره تغییر اقلیم نوشته بود: «اقدامات اقلیمی ترنبل مانند ورزشکاری است که به جای اینکه ۴۲ کیلومتر بدود و به بهترین دونده ماراتون تبدیل شود تنها ۷ کیلومتر دویده است.»
جاستین ترودو: کانادا متحد و همسایه ایالت متحده آمریکا است که رئیس جمهورش اعتقاداتی کاملا متفاوت با دونالد ترامپ نخست وزیر آمریکا درباره تغییر اقلیم دارد.
ترودو درباره تغییر اقلیم گفته بود: تغییر اقلیم هوش ما، اراده ما و دلسوزی ما را آزمایش می کند، ولی ما نسبت به این چالش برابر هستیم. من دیگر امضا کنندگان توافق پاریس را تشویق می کنم که ب سرعت تعهدات خود را دنبال کنند.
شیجینپینگ: چین تنها کشوری است که از ایالت متحده آمریکا هم گازهای گلخانه ای بیشتری تولید می کند و بزرگترین تولید کننده گازهای گلخانهای در جهان است، با این وجود شی جین پینگ توافق پاریس را امضا کرده است و درباره تغییر اقلیم هم گفته است: «مقابله با تغییر اقلیم یک مسئولیت مشترک برای بشر است.»
فرانسوا اولاند: رئیس جمهور فرانسه یکی از رهبران جهان است که اتاکنون اقدامات زیادی برای مقابله با گرمایش جهانی انجام داده است، برای مثل او مسئول برگزاری نشست تغییر اقلیم پاریس بود که در رهبران جهان به توافقی هم برای نجات کره زمین رسیدند.
اولاند در نشست سال گذشته گفته بود: برای حل کردن بحران های اقلیمی، بیانیه دادن کافی نیست. ما در نقطه حساسی هستیم.
آنجلا مرکل: آلمان از کشورهایی است که بسیاری آن را یک الگو در زمینه مقابله با تغییر اقلیم می دانند، این کشور به اهداف اقلیمی خود در سال ۲۰۲۰ بسیار نزدیک است. حتی چندی پیش این کشور برنامه های ۳۰ ساله خود را برای کاهش تولید گازهای گلخانه ای اعلام کرد. بر اساس برنامه های این کشور آلمان قصد دارد تا سال ۲۰۵۰ تولید گازهای گلخانه ای را ۸۰ تا ۹۵ درصد کاهش دهد.
آنجلا مرکل صدر اعظم آلمان، هم اعتقاد زیادی به تغییر اقلیم دارد و برخی حتی به او لقب صدر اعظم اقلیمی داده اند. آنجلا مرکل در رابطه با تغییر اقلیم گفته بود: انتشار گاهای گلخانه ای نه تنها باید ثابت بماند بلکه باید به سرعت کاهش پیدا کند.
حسن روحانی: «تغییرات دمایی و آثار آن بر کاهش بارندگی در منطقه خاورمیانه و بروز خشکسالی مستمر و کم آبی منجر به افزایش فقر و احتمال بروز ناآرامی ها و تنش های مرزی شده و متاسفانه استمرار نزاع های سیاسی و جنگ در کشورهای هم جوار نیز به مانعی در برابر دستیابی به توافقات عملی و پایدار برای حل مشکلات زیست محیطی منطقه ای تبدیل شده است. » این یکی از اظهارنظرهای محیط زیستی رئیس جمهور ایران در رابطه با تغییر اقلیم است.
گفتنی است ایران هم از کشورهایی است که هم تاکنون آسیب شدیدی از تغییر اقلیم دیده و هم یکی از عوامل آن است.
شینزو آبه: نخست وزیر ژاپن هم گفته است که تغییر اقلیم یکی از مسائلی است که برای همه کشورها جدی می شود.
کیم یونگ اون: کره شمالی هم یکی از کشورهایی است که باور دارد که گرم شدن کره زمین یک حقیقت است و حتی توافق پاریس را امضا کرده است.
وزیر امور خارجه این کشور هم از سوی کیم یونگ اون رهبر کره شمالی گفته است که این کشور برنامه دارد تا ۱۰ سال آینده درختکاری را افزایش دهد چون اینکار باعث می شود انتشار گازهای کلخانه ای کاهش پیدا کند.