سازمان حفاظت محیط زیست جمهوری اسلامی ایران و میگوئل آریاس کانی یته کمیسیونر اتحادیه اروپا برای اقدام آب و هوا و انرژی در بیانیه مشترکی بر همکاری در حوزه تغییر آب و هوا تاکید کردند.
به گزارش زیست آنلاین، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست (پام)، در این بیانیه آمده است:
بر اساس بیانیه مشترک خانم فدریکا موگورینی نماینده عالی اتحادیه اروپا و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۱۶ آوریل ۲۰۱۶، طرفین عزم خود را مبنی بر توسعه همکاری های دوجانبه بر اساس یک دستور کار جامع و فراگیر ابراز کردند.
با اذعان به اهمیت همکاری مشترک برای مقابله با چالش های آب و هوا، کاهش و سازگاری، ما امروز اعلام می کنیم که کمیسیون اروپا و سازمان حفاظت محیط زیست ایران قصد دارند یک برنامه همکاری فنی در خصوص تغییر آب و هواایجاد کنند.
هدف از این همکاری حمایت از اجرای توافق نامه پاریس در خصوص تغییر آب و هوا و برنامه مشارکت ملی (NDC) تحت این توافقنامه است. این موضوع شامل آماده سازی راهبردهای نیمه قرن، همچنین ظرفیت سازی، تسهیل گری برای ارتقا اقدامات مشترک در توسعه فن آوری و انتقال، تامین مالی آب و هوا و پایش نظام های گزارش دهی و شناسایی (MRV) برای شیوه جدید شفافیت سازی می شود.
این بیانیه از تلاش ها برای دستیابی به فرصت های اقدام بلند پروازانه ای که برای تقویت نوآوری و سرمایه گذاری در اقتصاد سبز، ایجاد شغل، بهبود کیفیت زندگی برای همه شهرواندان و تامین آینده پایدار، همچنین حفاظت از شهروندان، دارایی ها و زیست بوم ها از اثرات تغییر آب و هوا ارایه می دهد، حمایت خواهد کرد.
دو طرف قصد دارند در موارد زیر همکاری کنند: ایجاد همکاری های فنی در خصوص اجرای توافق نامه پاریس برای تغییر آب و هوا و مشارکت در اهداف بلند مدت آن و تقویت همکاری با کلیه ذینفعان و بازیگران در زمینه دستور کار اقدام جهانی برای مقابله با تغییر آب و هوا.
پشتیبانی از ارتقاء میثاق جهانی شهرداران برای آب و هوا و ابتکار انرژی، در عین حال تشویق همزمان هم افزایی با دیگر ابتکارات برای شهرهای سبز و توسعه پایدار شهری مانند ابتکار شکوفایی شهری برای کلان شهرها(CPI-MC) تحت برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد؛
حمایت از تسری اهداف تغییر آب و هوا به کلیه حوزه های سیاستگذاری، تقویت همکاری بین بخشی و بین وزارتی از جمله حمایت از ظرفیت سازی؛
ارزیابی گزینه های مربوط به پروژه های آینده در خصوص اقدام برای مقابله با تغییر آب و هوا از قبیل جفت کردن پروژه ها و بررسی هم افزایی های محتمل با پروژه های موجود؛ و
تقویت هم افزآیی ها با فرایند های منطقه ای مرتبط مانند همسایگی اروپای جنوبی و شرقی و آسیای مرکزی.
به منظور به حداکثر رسانیدن هم افزایی میان زمینه های سیاستگذاری، همکاری در زمینه تغییر آب و هوا با همکاری های فنی در خصوص انرژی و حفاظت از محیط زیست مرتبط خواهد شد.