تاریخ انتشار :دوشنبه ۲ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۸
کد مطلب : 61494
مدیر طرح مقابله با ریزگرد سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: بیشترین بودجه‌های سازمان ملل برای جلوگیری از گسترش بیابان ها به آفریقا اختصاص می یابد؛ درحالی که ایران و کشورهای همسایه مانند عراق، سوریه، عربستان، اردن و کویت با خطر ریزگردها روبرویند.
بودجه ریزگردها روانه آفریقا می شود
به گزارش زیست آنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور، رضا شهبازی افزود: امروز ایران که از لحاظ جغرافیایی در خاورمیانه و نزدیک به شمال آفریقاست، در کانون بسیاری از مخاطرات طبیعی قرار دارد.
معاون مرکز پژوهش‌های کابردی علوم زمین از مناطق میقان (اراک) و ریگان (کرمان) به عنوان نقاط بحرانی تولید گرد و غبار در کشور نام برد و گفت: اکنون ۸۰ درصد ریزگرد در کشور ایجاد می‌شود و ۲۰ درصد آن منشا خارجی دارد.
به گفته وی، به دلیل بروز خشکسالی در کشور، امنیت اندک در برخی مناطق تولید گرد و غبار و سوء مدیریت منابع آب، سهم تولید ریزگرد از کشورهای اطراف کاهش یافته است.
مدیر طرح مقابله با ریزگرد سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور گفت : این سازمان عضو کمیته ملی مبارزه با پدیده گرد و غبار در کشور است و وظیفه تهیه نقشه‌ها، به‌روز رسانی گزارش ها و همچنین نمونه‌برداری از پهنه‌ها و کانون‌های مستعد و فعال تولید گرد و غبار در کشور را بر عهده دارد.
شهبازی افزود: مطالعات نشان می دهد ۳۵ هزار کیلومتر مربع معادل ۱۰ درصد مساحت کشور به عنوان کانون‌های مستعد و فعال ریزگرد شناسایی شده است که باید بررسی ها ادامه یابد و اطلاعات به‌روز شود.
وی گفت: با شناسایی کانون های مستعد، نمونه برداری و بررسی مدل رسوبی، مشخصات ریزگردهای استان خوزستان ثبت شد.
 پدیده گردوغبار در کلانشهرها و همچنین بخش های غربی و جنوبی کشور مشکلات خدماتی، زیست محیطی و بهداشتی گوناگونی به همراه داشته است. 
در چند روز گذشته به دلیل رطوبت بالای هوا و گردوغبار در استان خوزستان تامین خدماتی مانند برق و انرژی برای چندین ساعت مختل شد. 

https://zistonline.com/vdcdoo09.yt0fn6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما