زیست آنلاین :آثار تخریبی کسب و کار قدیمی در محیط زیست کاملا مشهود و مشخص است . هدف از جشنواره کارآفرینی سبز این است که بر روی ایده ها و طرح هایی سرمایه گذاری شود که علاوه بر چرخاندن چرخ اقتصاد ، در حفظ محیط زیست هم بکوشد .
محسن امین الرعایا در گفت و گوی اختصاصی با زیست آنلاین با بیان این مطلب می گوید: بوم تک ، زیست بومی است که علاقمندان به کارآفرینی و سرمایه گذاران حوزه فن آوری های پاک را در یکجا جمع کرده است تا حرکت مثبتی در زمینه فن آوری های پاک بردارد.
در واقع می توانیم بگوییم این حرکت که اولین رویداد کارآفرینی در کشور به حساب می آید در حوزه های مختلف مانند انرژی های نو و تجدید پذیر،شیمی سبز، حمل و نقل سبز،مدیریت پسماند ساختمان سبز و دیگر زیر شاخه های کسب و کار سبز می پردازد.
وی در ادامه می گوید : در واقع مجموعه کاری که انجام می شود مجموعه ای نوپا است که به بحث دانش بنیان اهمیت داده و سعی کرده است در آن ورود پیدا کند .
دبیر جشنواره کارآفرینی سبز در ادامه می گوید : از آنجا که همه ما شاهد هستیم که کسب و کار های قدیمی تا چه میزان محیط زیست را تخریب می کند و همین موضوع باعث شده است که توسعه ما توسعه پایداری نباشد بر ان شدیم که بحث کارآفرینی سبز را مطرح کنیم
وی با اشاره به اینکه در بیشتر کسب و کارها توجهی به محیط زیست نمی شود در ادامه می گوید :کارخانه ساخته می شود اما شورآبه آن زمین های کشاورزی اطرافش را از بین می برد و همین مسائل سبب شد تا زیر ساختی برای مجموعه دانش بنیان طراحی کنیم تا در کنار محیط زیست عاملی برای حذف آلاینده ها باشد . در واقع هدف این است که افراد متخصص وسایلی را طراحی و تولید کنند که این آلاینده ها را ار بین ببرد به طور مثال طراحی فیلترهایی برای دودکش کارخانه ها که ریز غبارهایشان را جذب کند و از آلوده کردن هوا توسط آنها بکاهد.
امین الرعایا در ادامه می افزاید : هدف دیگر ما این است که دانشجو و فارغ التحصیل ما دست از سر استخدام بردارد و خودش کارآفرینی کند و از انجا که بحث های اقتصاد و اقتصاد بدون کربن در حوزه زیست محیطی مطرح است این موضوع برای طرح ها و سوژهای دانشجویی پیشنهاد شد. زیرا از یک سو این کسب و کارها تعداد کمتری هستند و از سوی دیگر می تواند مکمل کارها و مشاغل دیگر برای کاهش آثار تخریبی این شغل ها در حوزه محیط زیست باشد .
وی از ورود بخش خصوصی در کنار دانشگاههای تربیت مدرس و شریف و علم و صنعت خبر داد و می گوید : بخش خصوصی با اطلاع رسانی قبلی توسط رسانه ها به این جشنواره وارد شد زیرا آنها نیز بر این باورند که نیروهای جوان و خوش فکر می توانند مطابق با نیاز روز ایده های نوینی را مطرح کنند که کسب و کار سبز را رونق دهد .
دبیر جشنواره کارآفرینی سبز در ادامه از فعالیت های این جشنواره از زمان افتتاح تا کنون می گوید : مجموعه کارگاههای آموزشی در این راستا تشکیل شده است زیرا تا کنون بیشتر ایده ها در حد ثبت اختراع بوده است و آموزش های لازم برای ورود به بازار کار به تیم ها داده شده است.
۴ روز مانیتورینگ بر مبنای آموزش ها در قالب مستندات جشنواره برای شرکت کنندگان ارائه شد و از هفته گذشته نیز مربیگری غیر حضوری برای انها انجام شده است .
وی در پایان با اشاره به اینکه قرار بود پایان اردیبهشت ماه دوره ها به پایان برسد در ادامه می گوید : از آنجا که بیشتر گروهها با ادبیات این حوزه آشنا نبودند زمان بیشتری نیاز است تا نتایج بهتری از این جشنواره حاصل شود .