تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۰
کد مطلب : 62397
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان گفت: در سال شهرنشینان استان ۳۸۱ هزار تن زباله و روستاییان ۸۰ هزار تن زباله تولید می کنند.
سالانه ۴۶۱ هزار تن زباله در  کردستان تولید می شود
به  گزارش زیست آنلاین، امیر قادری گفت: اجرای کامل اصل ۵۰ قانون اساسی در کارگروه پسماند و و حفاظت محیط زیست در سال جاری در دستور کار قرار گرفته است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان اظهار داشت: جمعیت استان بر اساس سرشماری سال ۹۵ یک میلیون و ۶۰۳ هزار و ۱۱ نفر است که ۷۰ درصد آن شهرنشین و مابقی در روستاها ساکن هستند.

وی افزود: در طول سال شهرنشینان استان ۳۸۱ هزار تن زباله و روستاییان ۸۰ هزار تن زباله تولید می کنند که سرانه تولید زباله در کردستان ۹۲۰ گرم است که با ۸۰۰ گرم متوسط کشوری فاصله دارد.

قادری گفت: در دولت تدبیر و امید ۳۱ کارگروه پسماند و ۲۷ کارگروه تخصصی تشکیل شد که مهم‌ترین اقدامات این نشست‌ ها تقسیم استان به نقاط منطقه‌ ای برای دفع بهداشتی زباله بوده که اکنون به شش منطقه تقسیم شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان اظهار داشت: طرح تفکیک زباله از مبدا در سقز و بانه در دست انجام است و در دیگر شهرستان‌ ها هم با اعتبار لازم بحث فرهنگ‌سازی و آموزش در دستور کار قرار گرفته است.

وی به افتتاح واحد بازیافت زباله در بانه در سال گذشته اشاره کرد و افزود: با توجه به وجود جنگل ها و نقش تجاری این شهر، این واحد با ۷۹۵ میلیون تومان اعتبارشروع شد که ۶۰۰ میلیون تومان هم به ساخت و تجهیز سوله تخصیص یافت.

قادری از قرارداد شهرداری مریوان با یک شرکت خصوصی اشاره کرد و افزود: این شرکت به مدت ۱۵ سال کار بازیافت زباله مریوان را انجام می‌دهد و شهرداری این شهر موظف به تحویل ۲۰۰ تن زباله در روز است.

به گفته وی، کارخانه یاد شده ۶۰ درصد ورمی کمپوست و ۴۰ درصد سوخت مریوان را تولید خواهد کرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان اظهار داشت: ۹۱۳ تن زباله عفونی در کردستان از ۱۷ بیمارستان استان تولید می‌شود که با استفاده از دستگاه‌های خاص آن را به پسماند بی خطر تبدیل و سپس به صورت بهداشتی دفع می کنند.

قادری در مورد پسماندهای الکترونیکی گفت: در این راستا شرکت توزیع برق استان کردستان ۱۷ هزار لامپ رشته ای را جمع‌آوری کرده است.

خطر آتش سوزی جنگل ها در تابستان محیط زیست کردستان را تهدید می کند

وی در مورد ریز گرد هایی که تحت تاثیر باد های موسمی از کشور عراق به غرب ایران می آیند، گفت: در حوزه مقابله ریزگرد ها در تلاش هستیم تا با فرهنگ‌سازی لازم، کاهش اثرات ناشی از این پدیده را به حداقل برسانیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان با بیان اینکه کردستان بر روی خط پهنه خطر زیاد و بسیار زیاد کردستان در گسل زاگرس قرار دارد، عنوان کرد: خطر آتش سوزی جنگل ها در دمای هوای بالای ۴۰ درجه در تابستان و صعب العبور بودن این جنگل ها برای اطفاء حریق، از مخاطرات زیست محیطی است که کردستان را تهدید می‌کند.

وی افزود: برای اطفاء حریق جنگل ها هم جلسات منظم و دوره‌های آموزشی در قالب دستور العمل ابلاغی انجام شده که با همین رویکرد میزان آتش سوزی جنگل در کردستان از ۹۰۰ هکتار در سال ۸۹ به ۱۵۷ هکتار در سال ۹۵ کاهش یافته است.

قادری گفت: در حوزه مقابله با زلزله طرح مقاوم سازی واحدهای مسکونی در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت در دست اجراست که تا کنون در ۴۱ هزار واحد مسکونی عمل مقاوم سازی شده است.

 معاون امور عمرانی استاندار کردستان با بیان اینکه تنها تردد تانکر های داخلی حامل مواد شیمایی در محور سنندج به دیواندره ممکن است، اظهار داشت: در حال حاضر تردد تانکرهای ترانزیتی حامل مواد نفتی و شیمیایی در محور سنندج - دیواندره ممنوع شده است و این تانکر ها از دیگر محورها تردد می‌ کنند.

 

منبع: مهر

 

https://zistonline.com/vdcguw93.ak9xy4prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما