صد درصد انرژی ایسلند از منابع تجدیدپذیر تأمین میشود، اکنون آنها در پی بهرهبرداری بیشتر از انرژی زمینگرمایی هستند.
ایسلند در جنگ علیه تغییرات اقلیمی پیشتاز است؛ زیرا تمام انرژی آن از منابع تجدید پذیر تأمین میشود. آنها در آخرین پروژه خود با استفاده از دریلی به نام ثور از انرژی زمینگرمایی آتشفشانها استفاده بیشتری خواهند کرد.
حفاری و انرژی پاک بهندرت با هم در یک جمله استفاده میشوند. در انرژیهای زمینگرمایی، حفاری بخشی عمده از این فرایند است. مهندسان ایسلندی دریلی به نام ثور (از اساطیر اسکاندیناوی) ساختهاند که تا عمق ۴۶۵۹ متری حفاری انجام داده است. این پروژهی حفاری آزمایشی است؛ اما میتواند ده برابر سوختهای فسیلی معمول، انرژی تولید کند.
انرژی زمینگرمایی در واقع استفاده از گرمای اعماق زمین برای گرم کردن آب و استفاده از توربینها است. طبیعتا در مناطق آتشفشانی دمای زمین بالاتر و استفاده از آن سودمندتر است. عمقی که دریلی مانند ثور به آن دست مییابد، بسیار داغ (۴۲۷ درجه سانتیگراد) است و فشاری که به مایعات وارد میکند، آنقدر هست که بخار کافی برای چرخش توربینها و در نتیجه انرژی پاک تولید کند. این پروژه با نام پروژهی حفاری عمیق ایسلند (IDDP)، هنوز در فاز آزمایشی قرار دارد و طی دو سال آینده نشان خواهد داد که از نظر اقتصادی چقدر ارزشمند است.
در حال حاضر، کشور ایسلند کل انرژی مورد نیاز خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین میکند: ۲۵ درصد از انرژیهای زمینگرمایی و ۷۵ درصد از انرژی هیدروالکتریک. با اینکه انرژی زمینگرمایی نسبت به سوختهای فسیلی با محیط زیست مهربانتر است؛ اما این انرژی کاملا هم سبز نیست. مارتین نورمن، متخصص نروژی امور مالی پایدار در سازمان صلح سبز میگوید:حفاری برای انرژی زمینگرمایی کاملا تجدیدپذیر و بدون مشکل نیست. این کار با مشکلاتی مانند آلودگی گوگرد و نشر کربن دیاکسید روبهرو است که باید هرچه زودتر برای آنها چارهای اندیشیده شود.
ایسلند پیشرفت بزرگی در استفاده از انرژی تجدیدپذیر حاصل کرده است؛ اما هنوز باید مقدار گاز گلخانهای آزادشدهی خود را کاهش دهد. در حقیقت، بر اساس مطالعات اقتصادی صورت گرفته در دانشگاه ایسلند، به سبب مقدار نشر تولیدشده، ایسلند مقید به قرارداد اقلیمی پاریس نیست.
درست است که ایسلند باید کربن تولیدی خود را کاهش دهد، اما پیشرفتی که در انرژیهای تجدیدپذیر به آن دست یافته است، نشان میدهد که ما میتوانیم با تغییرات اقلیمی مبارزه کنیم. منبع: زومیت https://zistonline.com/vdcdso09.yt0xn6a22y.html