زیست آنلاین : اسکان گردشگران کار زیاد دشواری نیست تنها کمی برنامه ریزی می خواهد که می توان با کمی صبر و حوصله آن را انجام داد
مریم مقدسی کارشناس گردشگری در گفت و گو با زیست آنلاین در مورد اقامت گردشگران در روستاها می گوید : حدود ۲۰ سال قبل واژه ای به نام اکولانژ در حوزه گردشگری وارد شد و معنای ان هم این است زندگی بومی و محلی در مکان های روستایی است و اتفاقا به شدت هم مورد توجه قرار گرفته است .
در واقعه اکولانژ همان اقامتگاههای بوم گردی است در واقع این اقامتگاههای بوم گردی مکان هایی است که برای اسکان گردشگران در محیط های طبیعی با رعایت بالاترین سطح ضوابط زیست محیطی دایر می شود و مهمترین ویژگی ان زندگی و تعامل با جوامع محلی است . افرادی که در این اقامتگاهها ساکن می شوند باید کمترین تعارض را با محیط داشته باشند . در واقع این سبک زندگی و زندگی در این شرایط به چند سالی است که طرفداران زیادی پیدا کرده است.
وی در ادامه می گوید:تعداد ۱۵۰ اقامتگاه بوم گردی در ایران وجود دارد و قرار است تعداد این اقامتگاهها در کشور افزایش پیدا کند . نکته مهمی که می توان به آن اشاره کرد این است که این اقامتگاهها به دست خود روستاییان اداره می شود و به این طریق می تواند در ایجاد اشتغال در روستاها تاثیر داشته باشد.
وی در مورد این اقامتگاهها می گوید : منظور از این اقامتگاهها این نیست که رستوران و هتل مجهزی در این روستاها ساخته شود بلکه یک خانه استاندارد روستایی با دو اتاق هم می تواند یک اقامتگاه بوم گردی باشد و برای چند نفر شغل ایجاد کند و در مدت کوتاهی هم می تواند به افراد سود برساند .
شما فکر کنید اگر قرار باشد برای ایجاد یک شغل ۳۰۰ هزار تومان هزینه شود بوم گردی نیاز به سرمایه اولیه کمتری دارد و این می تواند امتیاز این شغل سبز باشد.
وی در ادامه تاکید می کند :البته این اقامتگاهها نباید به حال خودشان رها شوند و باید امکاناتی نیز در آنها تعبیه شود به طور مثال دستشویی فرنگی باید در این اقامتگاهها ساخته شود تا بتواند گردشگر بیشتری جذب کند
وی معتقد است توانمندسازی جوامع محلی در پی ایجاد اقامتگاههای بومگردی و توسعه گردشگری روستایی تا حد زیادی از مهاجرت جوانان از روستا جلوگیری میکند. نتیجه آن هم دیده شده و حتی باعث ایجاد گردشگری معکوس شده است.