عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با انتقاد از خشکی بیش از ۵۰ درصد تالاب های کشور، گفت: حفظ و احیای تالاب ها نیازمند رفع و مدیریت مشکلات حوضه آبریز است.
علی اکبری با بیان اینکه بهبود وضعیت تالاب های کشور با رفع و مدیریت مشکلات حوزه آبریز محقق می شود، تصریح کرد: معضل تنش آبی کشور از زمانی آغاز شد که تغییراتی در ساختار آب منطقه ای ایجاد و این امر به شهرستان ها و استان ها واگذار شد یعنی در واقع مدیریت یکپارچه تبدیل به مدیریت های محلی با سازوکارهای مختلف شد که شاهد هیچ گونه تعادلی در میزان برداشت و ورودی آب تالاب ها نبودیم.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: متاسفانه بهره برداری از تالاب ها، حفر چاه ها و برداشت های غیرمجاز افزایش یافته است بنابراین اگر به دنبال احیای تالاب ها هستیم باید به حوضه آبریز آنها نگاهی یکپارچه و مدیریت واحد داشت.
وی با انتقاد از اینکه وضعیت تالاب های کشور بحرانی است، تصریح کرد: بیش از ۵۰ درصد تالاب ها خشک بوده و وضعیت دیگر تالاب ها نیز بحرانی است که دست اندازی به طبیعت و تغییر کاربری را می توان مهمترین علت خشکی تالاب ها دانست؛ هر چند تاکنون بیش از ۲ هزار میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه که بزرگترین دریاچه کشور است هزینه شده است اما متاسفانه تاکنون بهبودی مناسب در این دریاچه حاصل نشده است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، نقش جوامع محلی را در احیای تالاب های کشور بسیار موثر دانست و گفت: اختیارات لازم باید به جوامع محلی داده شده و بخشی از مسئولیت احیای تالاب ها به آنها واگذار شود؛ از آنجایی که دولت توان و ابزار لازم را برای احیا و بهبود وضعیت تالاب ها ندارد بنابراین بهتر است از توان تشکل های مردمی و بومی استفاده کرد.