تاریخ انتشار :جمعه ۳۱ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۳۶
کد مطلب : 64256
محققان دانشگاه لنکستر انگلستان در حال توسعه مواد هوشمندی نظیر سرامیک های پیزوالکتریک هستند که هنگام ترکیب با آسفالت جاده ها، ارتعاشات لرزان وسایل نقلیه را تبدیل به الکتریسیته می کند.
تولید برق از ترافیک جاده ای!
به گزارش زیست آنلاین، تلاش برای یک اقتصاد زیست محیطی نیاز به منابع انرژی غیرمحتمل دارد و چه منبعی برای تولید انرژی غیر محتمل‌تر از ترافیک.
تیم مسئول این پروژه به رهبری محمد سعفی، استاد دانشگاه لنکستر، فناوری نوینی را توسعه می دهند که در شرایط ترافیک معمولی، تقریبا ۲۰۰ تا ۳۰۰ خودرو بر ساعت می‌شود، قادر به تولید بیش از یک مگاوات بر ساعت برق است. این میزان از انرژی می تواند ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ لامپ در سطح خیابان ها را روشن کند.
در حال حاضر برای روشن نگه داشتن این تعداد از چراغ های خیابانی در در اروپا رقمی بین ۱۸۰۰ تا ۳۶۰۰ دلار در روز هزینه لازم است؛ این درحالی است که محققان پیشبینی می کنند که برای ساخت و توسعه این تکنولوژی و تولید برق از ترافیک جاده ای، ۲۰ درصد این رقم هزینه لازم است.
محمد سعفی در این باره می‌گوید: "در حال توسعه مواد جدیدی برای استفاده از اثر پیزوالکتریک هستیم که در آن خودروهای گذری باعث ایجاد فشار روی سطح جاده و منجر به تولید ولتاژ می‌شوند. این مواد باید دارای مقاومت بالایی باشند و بتوانند تعادل مناسبی میان هزینه و انرژی تولیدی فراهم کنند."
صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌تواند برای سرمایه‌گذاری در جاده‌ها و دیگر پروژه‌های زیربنایی مورد استفاده قرار گیرد.
سعفی در ادامه افزود: "سیستمی که در حال توسعه آن هستیم می‌تواند انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل کند تا به چیزهایی مانند چراغ خیابان‌ها، چراغ راهنما و محل شارژ خودروهای برقی قدرت‌رسانی کند. همچنین می‌توان از این سیستم برای ارائه سایر مزایای هوشمند خیابانی مانند نظارت حجمی ترافیک استفاده کرد."
به گزارش انرژی امروز، دانشمندان در دانشگاه لنکستر با همکاری مهندسین و متخصصین مواد از سراسر اروپا در حال کار روی این پروژه هستند. اتحادیه اروپا نیز سرمایه‌گذار این مطالعه است.

 

 

https://zistonline.com/vdcceiqe.2bq0p8laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما