تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۳۸
کد مطلب : 64645
رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تمام بودجه سازمان محیط زیست حدود ۳ درصد اعتبار یک منطقه شهرداری تهران است و با این میزان اعتبار نمی توان محیط زیست کشور را حفظ کرد.
بودجه محیط زیست ۳درصد اعتبار یک منطقه شهرداری!
 به گزارش زیست آنلاین، عیسی کلانتری در مراسم افتتاحیه دومین نمایشگاه دستاوردهای آموزش عالی در حوزه مدیریت سبز افزود: تمام اعتبار سازمان محیط زیست به اندازه یک پنجم کمک دولت به مناطق آزاد تجاری است . 
وی اظهار کرد: تمام بودجه سازمان محیط زیست ۵٢٠ میلیارد تومان است در حالیکه دولت سالانه دو هزار و ۵٠٠ میلیارد تومان کمک بلاعوض به مناطق آزاد دارد. 
کلانتری به ارزیابی محیط زیستی طرح ها اشاره کرد و گفت: گاهی رییس جمهوری گله می کند که چرا زمان ارزیابی محیط زیستی طرح ها طولانی می شود؛ البته این گلایه به حق است اما باید بگویم توان سازمان محیط زیست در حدی نیست که زودتر از این پاسخگو باشد، البته تمام این مشکلات برطرف می شود.
در ستاد احیای دریاچه ارومیه ٧٠ درصد توان تحقیقاتی دانشگاه‌ها خالی مانده است
 رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: از زمان شکل گیری ستاد احیای دریاچه ارومیه با توان علمی دانشگاه های کشور بیشتر اشنا شده ام و در سازمان محیط زیست نیز تصمیم گرفته ایم بسیاری از کارهای خود را به دانشگاه های معتبر کشور واگذار کنیم. 
وی افزود: در روند فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه و بررسی توان علمی دانشگاه ها به این نتیجه رسیدیم که ٧٠ درصد توان تحقیقاتی دانشگاه ها خالی مانده است. 
معاون رییس جمهوری ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در استفاده از توان علمی و تحقیقاتی دانشگاه ها ضرر کرده است از این رو تصمیم گرفتیم ارزیابی طرح ها را گاها در استان ها به دانشگاه های مادر واگذار کنیم. 
وی با کنایه از اینکه از اول شدن کشور در موارد مختلف خوشحال می شویم، گفت:در فرسایش خاک با ١٢ تا ١۶ تن در هر هکتار، تخریب منابع ژنتیکی چه گیاهی و چه جانوری و استفاده بی رویه از منابع آبی اول هستیم . 
با ١١٠ درصد استفاده از آب‌های تجدیدپذیر یک فاجعه برای تمدن کشور شکل دادیم
 وی افزود: بر اساس استانداردهای جهانی هیچ کشوری نباید بیشتر از ۴٠ درصد از آب های تجدید پذیر خود استفاده کند در حالیکه ایران با ١١٠ درصد استفاده در این زمینه پیشتاز است و کشور چاد با ۶١ درصد بعد از ما قرار دارد. این یک فاجعه برای تمدن کشور است. 
معاون رئیس جمهوری ادامه داد: آب های تجدید پذیر کشور در دهه ۴٠ حدود ١٣٢ میلیارد متر مکعب بود اما سال گذشته این میزان ٨٨ میلیارد متر مکعب اعلام شد. 
کلانتری گفت: از ۶٩ درصد آب های زیر زمینی حوضه ابخیز دریاچه ارومیه استفاده شد و دریاچه به این روز نشست، در خراسان رضوی ١٣٢درصد، کرمان ١١٢ درصد و فارس ١٠٣ درصد از ابهای زیر زمینی استفاده می کنیم . 
رییس سازمان محیط زیست به تولید زباله در کشور اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از مشکلات کشور تولید حجم زیاد زباله است و جزو ٢٠ کشور اول جهان هستیم ، روزانه به ازای هر نفر یک کیلو زباله در کشور تولید می شود. روزانه ۴ تا ۶ لیتر از شیرابه های زباله های رشت وارد تالاب انزلی می شود. 
وی افزود: فشار مضاعف بر منابع طبیعی کشور ضربه دیگری است که بر پیکر محیط زیست وارد می شود؛ سال ۶٣ و ۶۴ حدود ۶٨ میلیون واحد دامی در کشور وجود داشت که در همان زمان فشار بر منابع گیاهی به حدی زیاد بود که کارشناسان اعلام کرده بودند منابع طبیعی کشور توان تحمل این فشار را ندارد اما امروز با افتخار اعلام می کنیم که ١٣٠ میلیون واحد دامی در کشور داریم، تمام اینها زنگ خطری برای محیط زیست کشور است. 
کلانتری اظهار کرد: با تمام این مشکلات و چالش ها ما همچنان در مقابل استانداردسازی وسایل نقلیه تولید داخل مقاومت می کنیم ، بیش از ٣٠ درصد الودگی شهر تهران بر اثر تردد کامیون ها در شب است اما چون انها را نمی بینیم جزو الوده کننده های شهری به شمار نمی ایند. 
وی تاکید کرد: سازمان محیط زیست یک سازمان ضعیفی در مقابل حفظ محیط زیست است از این رو بسیار خوشحالم که بالاخره دانشگاه ها وارد مقوله حفظ محیط زیست و مدیریت سبز شدند . 
رییس سازمان حفاظت در ادامه به حق نسل های بعدی برای استفاده از محیط زیست کشور اشاره کرد و گفت: در هیچ برنامه ریزی به حقوق نسل های بعدی احترام نگذاشتیم و ادامه این روند یعنی سوختن نسل های اینده، به گونه ای رفتار می کنیم که انگار نباید بعد از ما نسل دیگری زندگی کند. 

 

 

https://zistonline.com/vdcenp8p.jh8eei9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما