تاریخ انتشار :سه شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۳۹
کد مطلب : 66395
استاندار خوزستان گفت: خوزستان متعهد شده است سالانه ۳۰۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی به اصلاح شبکه‌های آب تخصیص و هدررفت آب در استان را به میزان پنج درصد در سال کاهش دهد.
متعهد شده‌ایم هدررفت آب در خوزستان را سالانه 5 درصد کاهش دهیم
به گزارش زیست آنلاین، غلامرضا شریعتی در جلسه شورای اداری خوزستان که دوشنبه شب(۲۰ آذر) در اهواز برگزار شد، با اشاره به مصوبه فرودین ماه امسال هیات دولت در خصوص پنج حوزه زیرساختی خوزستان، اظهار کرد: اولویت نخست در بین این پنج مساله، موضوع آب و فاضلاب خوزستان بود. در این مصوبه بنا است مساله آب شرب خوزستان ظرف سه سال حل شود.
وی با اشاره به پروژه آبرسانی غدیر تصریح کرد: پروژه غدیر یکی از پروژه‌های بزرگ آبرسانی خوزستان است که آبرسانی به ۲۵ شهر و بیش از ۱۶۰۰ روستای استان را در بر می‌گیرد. این پروژه از سال ۱۳۸۵ آغاز شد و با  پیشرفت فیزیکی حدود ۳۵ درصدی طی یک یا دو سال روند کندی پیدا کرد.
استاندار خوزستان ادامه داد: پس از مصوبه فرودین‌ سال جاری هیات دولت در خصوص خوزستان و همچنین قول رئیس‌جمهور، پروژه غدیر نیز فعال و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی متعهد به تزریق یک‌هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار به این پروژه بزرگ در سال جاری شد.
شریعتی افزود: خوشبختانه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تاکنون از مجموع یک‌هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبارات مذکور، ۵۰۰ میلیارد تومان را به صورت اسناد خزانه پرداخت کرده است. همچنین فاینانس داخلی با بانک‌های سپه و پارسیان در خصوص خرید لوله برای پروژه غدیر در حال انجام است.
وی ادامه داد: تعهدات مربوط به این فایناس نیز در حال تحقق است. در این راستا تاکنون قرارداد کارگذاری ۴۰ کیلومتر لوله منعقد و مقرر شده است تا پایان امسال قرارداد کارگذاری ۷۵ کیلومتر لوله دیگر نیز به انجام برسد.
شریعتی به پروژه آبرسانی شمال‌شرق استان خوزستان اشاره و عنوان کرد: این پروژه، آبرسانی به شهرهای ایذه و باغملک، رامهرمز، قلعه‌تل، صیدون، ۴۸۰ روستا و آبیاری ۱۹ هزار هکتار اراضی کشاورزی منطقه را برعهده دارد که از طریق فاینانس اجراء می‌شود.
وی ادامه داد: مناقصه این پروژه انجام شده و یک شرکت ایرانی و یک شرکت نروژی برنده این مناقصه بودند. اکنون مذاکرات در خصوص این پروژه در حال انجام است. پیش‌بینی می‌کنیم ظرف دو روز آینده قرارداد اولیه با شرکت نروژی منعقد شود.
استاندار خوزستان همچنین در خصوص پروژه آبرسانی جنوب‌شرق استان خوزستان بیان کرد: این پروژه، آبرسانی به شهرهای بهبهان، امیدیه، آغاجاری، رامشیر، ماهشهر، هندیجان، بندر امام خمینی، چمران و بعثت را دربر می‌گیرد که فراخون مناقصه این پروژه نیز در حال انجام است.
شریعتی با بیان این‌که روند اداری پروژه‌های احداث تصفیه‌خانه‌ آب در استان خوزستان در حال انجام است، گفت: مساله بعدی بحث فاضلاب خوزستان بوده است. طی ۱۰۰ روز اخیر ۱۷ هزار متر شبکه فاضلاب در سطح استان خوزستان ایجاد شده است و پروژه‌هایی در حال انجام هستند و پیمانکاران این پروژه‌ها نیز تعیین شده‌اند.
وی افزود: همچنین پروژه‌های احداث پنج  تصفیه‌خانه فاضلاب در پنج شهر جدید استان خوزستان و تصفیه‌خانه غرب اهواز در حال رفتن به فاینانس است. پروژه تصفیه‌خانه شرق اهواز نیز رو به اتمام است. پروژه‌های احداث پنج تصفیه‌خانه نیز در پنج شهر آبادان، خرمشهر، شادگان، بندر امام و ماهشهر در حال پیشرفت است.

استاندار خوزستان عنوان کرد: در حالی‌که متوسط هدررفت آب در کشور ۲۵ درصد است، در خوزستان با ۴۰ درصد هدررفت آب مواجه هستیم. متعهد شده‌ایم سالانه ۳۰۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی به اصلاح شبکه‌های آب تخصیص و هدررفت آب در استان را به میزان ۵ درصد در سال کاهش دهیم.

وی با بیان این‌که هم اکنون کار اصلاح شبکه‌های آب در استان خوزستان در حال انجام است، افزود: امیدواریم با اقدامات در حال اجراء، میزان هدررفت آب در استان امسال به ۳۵ درصد و ظرف دو سال آینده به متوسط کشوری یعنی به ۲۵ درصد کاهش یابد.
استاندار خوزستان اظهار کرد: بند دیگر مصوبه فرودین ماه امسال هیات دولت در مورد خوزستان، مساله گرد و غبار است. خوشبختانه با تلاش مضاعف وزارت جهاد کشاورزی، سال گذشته در شش‌هزار و ۲۰۰ هکتار از کانون‌های گرد و غبار استان خوزستان کاشت نهال انجام شد.
شریعتی با اشاره به مصوبه دولت در زمینه کاشت نهال در ۴۲ هزار هکتار از  کانون‌های گرد و غبار خوزستان، افزود: برای امسال نیز متعهد به کاشت نهال در سطح ۳۰ هزار هکتار از  این کانون‌ها شده‌ایم.

وی ادامه داد: برای آبرسانی به این اراضی و آبیاری این نهالکاری‌ها، موسسه جهاد نصر متعهد به حفر یک کانال انتقال آب به طول ۴۷ کیلومتر و عرض ۵۰ متر شده که کار بسیار بزرگی است.
شریعتی تصریح کرد: دولت تثبیت ۱۵ هزار هکتار از شنزارهای روان در سطح کشور را به شیوه مالچ‌پاشی و نهال‌کاری به تصویب رساند که برای امسال ۱۰ هزار هکتار از این رقم به تثبیت شن‌زارهای استان خوزستان اختصاص یافت.
وی ادامه داد: همچنین از قبل قرارداد تثبیت دو هزار و ۳۰۰ هکتار از شنزارهای خوزستان با وزارت نفت منعقد شده بود که با احتساب آن ۱۰ هزار هکتار، بنا است مالچ‌پاشی و نهال‌کاری در ۱۲ هزار و ۳۰۰ هکتار از شنزارهای خوزستان در سال جاری انجام شود که در حال حاضر کار شروع شده است.
استاندار خوزستان بیان کرد: بند دیگر مصوبه فرودین ماه امسال هیات دولت در مورد خوزستان، مساله برق استان است که در این زمینه سرعت اقدامات به اندازه سرعت اقدامات مربوط به بندهای آب‌وفاضلاب و گرد و غبار این مصوبه نبوده اما کار به خوبی آغاز و تعداد زیادی از مقره‌های برق تعویض شده است.
شریعتی گفت: در زمینه فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری به عنوان دیگر بند مصوبه مذکور با توجه به تاکیدات دولت، اقدامات خوبی انجام شده است که امیدواریم تداوم یابد و آب موردنیاز فاز دوم این طرح تخصیص داده شود.
وی اظهار کرد: در زمینه اقتصاد مقاومتی اقدامات موثری در استان خوزستان انجام شده و برای راه‌اندازی بنگاه‌های کوچک و متوسط در شهرک‌های صنعتی اقدامات موثری در حال شکل‌گیری است. طرح اشتغال فراگیر که اعتبار آن به میزان یک‌هزار و ۲۴۲ میلیارد تومان ابلاغ شده، در ۳۴ رسته شغلی در دست است.
استاندار خوزستان ادامه داد: می‌خواهیم در زمینه اشتغال تمام ارکان استان خوزستان درگیر شوند. همچنین اعتبار سهم ۴۸۰ میلیارد خوزستان از محل ۱.۵ میلیون دلار اعتبارات طرح مشاغل روستایی که توسط دولت به مجلس پیشنهاد و از سوی مجلس نیز تصویب شد، ابلاغ شده است.
به گزارش ایسنا، شریعتی بیان کرد: همچنین قراردادی با بانک ملی در زمینه اعطای تسهیلات تا سقف ۵۰۰ میلیارد تومان به مشاغل خرد و متوسط و شرکت‌های دانش‌بنیان و اصناف تولیدی منعقد کرده‌ایم.

 

 

https://zistonline.com/vdciwpaq.t1aq32bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما