تاریخ انتشار :سه شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۵۵
کد مطلب : 66593
معاون راهبری و نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اعلام کرد: برای کاهش یک درصدی تلفات واقعی آب در هر سال، به ۱۵ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم.
کاهش یک درصدی تلفات آب، 15هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد
به گزارش زیست آنلاین، «شاهین پاکروح» عصر یکشنبه در یک نشست خبری افزود: بر اساس آخرین ارزیابی ها، میزان کل تلفات آب ۲۵ درصد است که ۱۳.۵ درصد آن تلفات واقعی و کمتر از ۱۲ درصد آن تلفات ظاهری به شمار می رود.
به گزارش ایرنا، تلفات واقعی شامل خروج منابع آب شرب از شبکه های انتقال و توزیع آب می شود؛ تلفات ظاهری نیز شامل آبی است که مصرف می شود اما به دلیل غیرمجاز بودن انشعاب یا دقت ناکافی کنتورها، محاسبه نمی شود.
معاون شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در این ارتباط گفت: بر اساس برنامه زمانبندی شرکت مهندسی آبفای کشور، میزان تلفات واقعی باید هر سال نیم تا یک درصد کاهش یابد که دسترسی به این هدف، منوط به تامین منابع مالی است.

** سرانه مصرف آب،۱۶۰ لیتر 
معاون راهبری و نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: رژیم بارندگی ها در سال های اخیر از بارش ها از برف به باران تبدیل شده و در عین حال میزان بارندگی ها نیز کاهش یافته است. به این ترتیب، خشکسالی در سال های اخیر از یک پدیده به یک واقعیت تبدیل شده است.
پاکروح میانگین ارتفاع بارش های کشور در سال های گذشته را حدود ۲۵۰ میلیمتر عنوان کرد که پارسال به ۲۳۰ میلیمتر رسید.
معاون شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور افزود: تابستان امسال ۲۸۹ شهر کشور در معرض تنش آبی قرار داشتند؛ به این معنی که در ساعت اوج مصرف، مجموع تولید و تقاضای آب به نقطه برابر رسیده است و هر اختلالی می تواند این معادله را مختل کند.
وی افزود: امسال تعداد شهرهای در معرض تنش آبی را کم کردیم و این برنامه سال آینده ادامه دارد.
پاکروح گفت: سرانه آب تجدیدپذیر در ایران به ازای هر نفر یک هزار و ۳۰۰ متر مکعب در سال است که مصارف کشاورزی، صنعت و شرب یک نفر را شامل می شود.
وی «مدیریت مصرف» را یکی از روش های مرسوم در دنیا برای تامین آب مورد نیاز در شرایط کمبود منابع آبی ذکر کرد و گفت: سرانه مصرف آب در کشور ما ۱۶۰ لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز است.
معاون شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، سرانه سالیانه مصرف آب در بلژیک را ۱۱۲ لیتر و انگلیس را ۱۵۳ لیتر عنوان کرد و افزود: میزان آب تجدیدپذیر در انگلیس ۲هزار و ۲۰۰ مترمکعب به ازای هر نفر است؛ در حالی که این رقم در ایران به یک هزار و ۳۰۰ متر مکعب می رسد.
وی سهم آب شرب در کل مصرف آب کشور را هفت درصد اعلام کرد و گفت: ۹۳ درصد باقیمانده در بخش صنعت و کشاورزی مصرف می شود که در این بین نیز عمده مصرف به بخش کشاورزی تعلق دارد.

** برگزاری همایش ملی مدیریت مصرف و هدر رفت آب
معاون شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور همچنین اعلام کرد نخستین «همایش ملی مدیریت مصرف و هدررفت آب» بیست و هشتم و بیست و نهم آذرماه در پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور برگزار می شود.
وی هدف از برگزاری این همایش را ایجاد فضای تعامل و هم اندیشی علمی در حوزه مدیریت مصرف و هدر رفت آب، ارایه آخرین دستاوردهای علمی در عرصه های مختلف مهندسی آب و تاکید بر اهمیت موضوع کمبود منابع آب در کشور ذکر کرد.
پاکروح گفت: در این همایش، با هدف توسعه دانش مهندسی در زمینه مدیریت مصرف و کاهش هدر رفت آب، سه میزگرد با موضوع های «روش های عملیاتی مدیریت مصرف»، «روش های کاهش تلفات واقعی» و «روش های اندازه گیری و کاهش خطا در کنتورها» برگزار می شود.
شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، انجمن آب و فاضلاب ایران، دانشگاه شهید بهشتی و همچنین پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور این همایش را برگزار می کنند.

** پنج راهکار برای مدیریت مصرف آب
رییس انجمن آب و فاضلاب ایران نیز در این نشست خبری گفت: با توجه به اینکه مقدار آب قابل دسترس محدود است و در شرایط اقلیمی ایران که بارندگی ها روز به روز کاهش پیدا می کند، بالا بودن سرانه مصرف موجب می شود تعادل تقاضا و آب در دسترس از بین برود.
مسعود تابش ادامه داد: در این شرایط باید مدیریت مصرف را در دستور کار قرار دهیم که برای اجرای آن، یک بسته با پنج راهکار داریم.
رییس انجمن آب و فاضلاب ایران «کاهش تلفات آب»، «اجرای روش های اجتماعی و فرهنگی»،«ساخت و استفاده از تجهیزات کم مصرف»،«اصلاح قیمت ها» و «تدوین قوانین و مقررات» را پنج راهکار ضروری مدیریت مصرف آب ذکر کرد و گفت: اکنون یک سوم قیمت تمام شده آب از مشترکان دریافت می شود که این روند باید اصلاح شود.
وی در مورد تدوین قوانین و مقررات مورد نیاز برای این بخش گفت: در بسیاری از کشورها، رفتار مصرف کنندگان آب از طریق قوانین مدیریت می شود اما چنین قوانینی که در موضوع مدیریت مصرف آب راهگشا باشد، تاکنون در کشور تدوین نشده است.
تابش اعلام کرد ۲۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش ملی مدیریت مصرف و هدر رفت آب رسید که ۳۶ مقاله به صورت سخنرانی و ۱۲۰ مقاله در قالب پوستر ارایه می شود.
به گزارش ایرنا، وی همچنین از برگزاری ۱۱ کارگاه تخصصی و همچنین برپایی نمایشگاهی با حضور ۲۴ شرکت فعال در زمینه مدیریت مصرف، در حاشیه این همایش خبر داد.

 

 

https://zistonline.com/vdcipwaq.t1aq32bcct.html
تگ ها
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما