شرکت نفت در راستای حفظ محیط زیست، طرح طراحی و ساخت سامانههای قابل حمل تشخیص آلایندههای زیستمحیطی را به پژوهشگاه نفت واگذار کرد که این پژوهشگاه با همکاری دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان موفق به ساخت این نوع تجهیزات شده است.
به گزارش زیست آنلاین، دکتر ابوالفضل مرادی در نشست خبری امروز که در پردیس انرژی و محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، افزود: مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت بر اساس اولویتهای برنامه پنجم توسعه عمل کرده که یکی از این اولویتها کاهش آلایندههای زیست محیطی در سطح مناطق عملیاتی بوده است.
وی با اشاره به زیرساختهای موجود در پژوهشگاه نفت، اظهار کرد: با استفاده از زیر ساختهای موجود در این پژوهشگاه توانستیم همه فناوریهای مورد نیاز را تولید و منتقل کنیم.
مرادی یکی از ۱۱ حوزه اولویتدار شرکت ملی نفت را حوزه محیط زیست نام برد و یادآور شد: یکی از مسایلی که حوزه صنعت نفت را تهدید میکند، مسایل زیست محیطی است که در این راستا تشخیص و شناسایی آلایندههای زیست محیطی در اولویت قرار دارد.
این نماینده شرکت نفت، تولید حسگرهای آلاینده زیست محیطی را از جمله برنامههای تاکید شده در برنامه ۵ توسعه دانست و یادآور شد: در این زمینه محققان پژوهشگاه صنعت نفت موفق به دستیابی به دانش فنی این نوع سنسورها شدند.
وی با تاکید بر ضرورت تجاریسازی یافته های علمی، خاطر نشان کرد: تجاریسازی برای ما در اولویت قرار دارد، از این رو در سالهای اخیر مدیریت پژوهش و فناوری شرکت نفت دچار تحول شده است، به گونهای که به دنبال بازاریابی برای محصولات فناورانه تولیدشده است.
وی اضافه کرد: بر اساس اعلام نیازها میتوان تولید انبوه حسگرهای طراحی شده را در دستور کار قرار داد.
مرادی با اشاره به کیفیت حسگرهای ساختهشده، گفت: از ۱۷ نوع حسگر تولیدشده ۱۴ مورد آن از سوی شرکت فلات قاره تایید شده و ۳ مورد، مورد تائید شرکت پایانههای نفتی قرار گرفته است.
مرادی همچنین به اهمیت این نوع حسگرها اشاره کرد و ادامه داد: برخی از حوضههای آبی بینالمللی مانند خلیج فارس دائما در حال مونیتورینگ است و به کشورهای حاشیه این حوضه در خصوص آلایندگیهای ایجاد شده تذکر داده میشود.
وی با تاکید بر اینکه در صورت بروز آلودگی در این حوضهها جریمههای سنگینی برای کشورها وضع میشود، افزود: حسگرهای ساخته شده راهکاری برای ارزیابی و تشخیص آلایندههای زیست محیطی است.
به گزارش ایسنا، این نماینده شرکت نفت به عنوان کارفرمای طرح، با اشاره به توسعه دو نوع از سنسورهای تولیدشده، تاکید کرد: این دو سنسور با همکاری دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان طراحی و تولید میشود.