دو کمپانی حفاری معروف بلژیکی و انگلیسی با سرمایهگذاری مشترک به دنبال تولید رباتهای حفاری برای برداشت منابع زیرزمینی از بستر دریا هستند.
به گزارش زیست آنلاین، معادن غنی معمولا در بستر دریاها و اقیانوسها و به ویژه در کناره رشته کوههای آتشفشانی موجود در مناطق زلزلهخیز وجود دارند که دارای منابع عظیم مواد معدنی به صورت تودهای و حاصل از فعالیتهای آتشفشانی هستند. با توجه به تراکم مواد موجود در این مناطق عملیات استخراج از نظر سود اقتصادی تضمین شده است.
اگرچه برداشت منابع از بستر دریا از نظر اقتصادی مقرون بهصرفه است، اما از نظر زیست محیطی به علت تخریب زیستبومها و تغییر چهره بستر دریا یک معضل اساسی محسوب میشود.
طبق آخرین مطالعات انجام شده در اطراف آتشفشانهای موجود در بستر دریاها و اقیانوسها عناصر کمیابی همچون منگنز، نیکل، مس و کبالت به وفور یافت میشوند.
طبق تحقیقات انجام شده بهترین راه برای برداشت از این منابع به کارگیری رباتهای شناور برای حفاری و انتقال مواد معدنی به کشتیهای مستقر در سطح آب با استفاده از پمپهای وکیوم قدرتمند است.
به گزارش ایسنا،،منطقه کارائیب از جمله موقعیتهای با منابع معدنی فراوان است. هم اکنون شرکت بلژیکی DEME در حال برنامهریزی برای راهاندازی اولین واحد حفاری از بستر دریا تا سال ۲۰۱۹ است.