دبیر شورای عالی عتف با بیان اینکه در جلسه این شورا نتایج فرایند ارزیابی شکایات شرکتهای دانشبنیان مورد بررسی قرار گرفت، گفت: آییننامه رسیدگی به شکایات شرکتهای دانشبنیان به تصویب رسید.
به گزارش زیست آنلاین، دکتر مسعود برومند در حاشیه یکصد و شصت و سومین جلسه کمیسیون دائمی شورای عتف در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ابتدای این جلسه با مراسم تودیع دکتر وحید احمدی دبیر سابق این شورا آغاز شد، افزود: ترجیح میدادیم این جلسه در همین کمیسیون برگزار شود تا امکان حضور فعالان این حوزه از سازمانها و دستگاههای دیگر فراهم باشند.
وی با بیان اینکه بعد از جلسه تودیع و معارفه به دستورات جلسه کمیسیون بازگشتیم، اظهار کرد: بدون وقفه موضوعات مورد بحث جلسه که شامل "بررسی آییننامه اجرایی قانون رسیدگی به شکایت شرکتهای دانشبنیان" میشد، در دستور کار قرار گرفت.
برومند خاطر نشان کرد: در این جلسه نتایج فرایند و روند اجرای امور بررسی اعلام شد و با تغیبرات اندکی به تصویب رسید.
وی موضوع مطرح دیگر در این جلسه را " سند توسعه ملی زیست فناوری ایران" دانست و یادآور شد: این سند روز گذشته نیز در ستاد راهبردی نقشه جامع علمی کشور مطرح شد.
دبیر کل شورای عتف، این سند را حاوی روش اجرایی آن ذکر کرد و ادامه داد: در این جلسه نیز این سند مطرح شد تا حاضران در جریان چنین سندی قرار بگیرند و بحث و بررسی بیشتری در مورد اجرای این سند صورت گیرد.
وی درباره آییننامه اجرایی قانون رسیدگی به شکایت شرکتهای دانش بنیان توضیح داد: طبق قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان این شرکتها از طریق مکانیزم قانونی مورد ارزیابی قرار میگیرند که آیا دانشبنیان هستند یا خیر.
برومند اضافه کرد: از طرف دیگر اگر شرکتهای دانشبنیان احساس کنند در فرایند دریافت حمایتهای مالی از مجموعههایی مانند صندوق نوآوری و شکوفایی، احساس کنند حقی از آنها ضایع شده است و یا در ارزیابی و تخصیص منابع میتوانست با آنها بهتر برخورد شود، باید مرجعی باشد تا بتوانند موارد خود را اعلام کنند.
معاون پژوهشی وزیر علوم با تاکید بر اینکه از نظر قانون دبیرخانه شورای عتف مرجعی برای رسیدگی به شکایات شرکتهای دانشبنیان است، اظهار کرد: بر این اساس از نظر قانون باید آییننامه اجرایی وجود میداشت که این آییننامه در حال حاضر تصویب و در حال اجرایی شدن است.
وی با بیان اینکه تعداد موارد شکایت شرکتهای دانشبنیان بسیار کم است، گفت: ولی باید نظام سیستمی برای رسیدگی به این شکایات داشته باشیم و در مورد موضوعات شکایت توضیح داده شود.
به گزارش ایسنا، برومند، عدم تایید شرکتها به عنوان دانشبنیان، عدم ارزیابی محصولات و فناوریهای تولیدشده، عدم توانایی لازم در ارزیابان برای ارزیابی محصول و عدم موفقیت در دریافت تسهیلات از صندوق نوآوری و شکوفایی را از جمله زمینههای شکایت شرکتهای دانشبنیان نام برد.