رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی با اشاره به منابع آبهای موجود در سازندهای آهکی، گفت: به این منابع آبهای کارستی گفته میشود که در کشورهای اروپایی ۱۷ درصد از آب شرب از این منابع تامین میشود.
به گزارش زیست آنلاین، دکتر راضیه لک امروز در همایش مدیریت آب در صنایع فرآوری مواد معدنی با اشاره به پراکندگی معادن کشور و کارخانههای فرآوری مواد معدنی، افزود: بررسیها نشان میدهد که در هر جایی که کارخانه فرآوری تاسیس شده است، آن منطقه با افت مخازن آب مواجه شده است.
وی با اشاره به وضعیت آبخوانهای کشور، اظهار کرد: بسیاری از آبخوانهای کشور در شرایط بحران آب قرار دارند؛ به گونهای که در بخشهایی از کشور میزان آبهای آنها کاهش یافته است.
وی با طرح این سوال که آیا آبخوانهای آبرفتی کشور جوابگوی تامین نیازهای آب شرب کشور خواهد بود، خاطر نشان کرد: از سوی دیگر باید توجه داشت کارخانههای فرآوری مواد معدنی از جمله نیازهای کشور است، ضمن آنکه زمینه اشتغالزایی زیادی را فراهم میکند. از این رو نیاز است تا برنامههای مناسبی برای مدیریت منابع آب صورت گیرد.
لک، با تاکید بر ضرورت توسعه کارخانههای فرآوری مواد معدنی بر اساس وضعیت آمایش سرزمین، ادامه داد: شناسایی آبهای کارستی از جمله ضرورتهای مهم در این زمینه است که ما مطالعاتی را در این زمینه آغاز کردهایم.
به گفته وی، آبهای کارستی آبهایی هستند که در سازندهای آهکی وجود دارند و این مساله کمتر مورد توجه محققان قرار گرفته است.
به گزارش ایسنا، رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی با تاکید بر اینکه که ۱۷ درصد از آب شرب کشورهای اروپایی از منابع آبهای کارستی تامین میشود، گفت: استفاده از این منابع آب، علاوه بر آنکه فشار بر مصرف بیش از اندازه آب را کاهش میدهد، موجب کاهش فرونشست زمین به دلیل برداشت بی رویه آب از سفرههای زیرزمینی خواهد شد.