تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۰۱:۰۰
کد مطلب : 68041
دبیر کرسی انرژی های نو و تجدیدپذیر یونسکو با اشاره به راهکارهای کنترل و مواجهه با بحران خشکسالی در ایران گفت: ۸۶ درصد از منابع آب‌های تجدیدپذیر در ایران مصرف شده است.
ایران پیشرو در استفاده از آبهای تجدید پذیر
به گزارش زیست آنلاین، سیده هدی رحمتی گفت: در حال حاضر براساس آخرین آمار وزارت نیرو در دی ماه امسال ۴۱ درصد از مخازن سدهای کشور در سال آبی ۹۷-۹۶ پر است.

وی افزود: علاوه بر ذخیره پایین آب مخازن سدهای کشور، با توجه به اضافه برداشت سالانه ۶ میلیارد مترمکعبی از منابع آب‌های زیرزمینی و عدم تغذیه این منابع به دلیل کاهش میزان بارش‌ها و تبخیر بالای آب‌های سطحی، از لحاظ منابع آب‌های زیرزمینی نیز در وضعیت نامناسبی قرار داریم. به نحوی که تاکنون بیش از ۸۶ درصد از آب‌های تجدیدپذیر مصرف شده است.

استادیار واحد علوم و تحقیقات با اشاره به راهکارهای کنترل و مواجهه با بحران خشکسالی، مهمترین راهکار را سازگاری با تغییرات اقلیم دانست و تاکید کرد: با توجه به تغییرات بوجود آمده در شرایط اقلیمی نمی‌توان زمان دقیقی برای پایان خشکسالی در ایران تعیین کرد. بنابراین باید خود را با شرایط موجود سازگار کرد.

دبیر کرسی انرژی های نو و تجدیدپذیر یونسکو با بیان اینکه حدود ۹۰ درصد از مصارف آب در بخش کشاورزی است، افزود: بنابراین مدیریت مصرف بهینه یا بهبود راندمان مصرف آب در این حوزه بسیار حائز اهمیت است و اگر تنها ۱۰ درصد از مصارف آب کشاورزی را کاهش دهیم، مخازن ۲۰ سد بزرگ کشور پر خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه متوسط میزان بارندگی کشور بر اساس آمار رسمی وزارت نیرو از ۲۵۰ میلیمتر به ۲۰۵ میلیمتر و میزان منابع آب تجدیدپذیر نیز از ۱۳۰ میلیارد متر مکعب به ۱۱۵ میلیارد مترمکعب کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: از این میزان، ۹۲ میلیارد مترمعکب تنها در بخش کشاورزی مصرف می‌شود.

رحمتی، عدم صادرات «آب مجازی» را راهکار دیگری در مدیریت مصرف بهینه آب بیان کرد و افزود: منظور از آب مجازی، میزان آبی است که برای تولید یک محصول در صنعت یا کشاورزی مصرف می‌شود. به عنوان مثال در تولید یک کیلو هندوانه به طور متوسط ۳۰۰ لیتر آب مصرف می‌شود که با صادرات این محصول در اصل اقدام به صادرات آب با ارزش اقتصادی بسیار پایین کرده‌ایم.

وی ادامه داد: افزایش آب‌بها نیز می تواند در مشارکت مردم برای مدیریت و مصرف بهینه آب تأثیرگذار باشد. در حال حاضر قیمت تمام‌شده هر مترمکعب آب تصفیه شده در بخش شرب حدود ۱۲۰۰ تومان است و این در حالی است که با تعرفه هر مترمعکب آب برای مصرف‌کننده ۴۰۰ تومان است.

به گزارش مهر، عضو هیئت علمی واحد علوم و تحقیقات افزود: بارور کردن ابرها نیز می‌تواند تا حداکثر ۱۵ درصد در افزایش میزان بارندگی نقش موثری داشته باشد.

 

 

 

https://zistonline.com/vdcizuaq.t1av52bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما