استاد دانشگاه برلین با اشاره به اهمیت توسعه انرژی های تجدیدپذیر گفت: محیط زیست به مثابه زاویه قائمه و ضلع اصلی مثلث تولید انرژی است و این انرژی ها راه بدیل فرار از آلودگی آن هستند.
به گزارش زیست آنلاین، پروفسور سعید ناصری استاد بازنشسته دانشگاه برلین که میهمان چهارمین کنفرانس بین المللی فناوری و مدیریت انرژی با رویکرد انرژی، ایمنی و محیط زیست در تهران بود، گفت: موضوع سخنرانی من در مورد انتقال دانش و فناوری، توسعه صنعت داخلی و توسعه مبدل ها در انرژی تجدیدپذیر بود، به واقع موضوع سخنرانی من تلفیقی از دانش و فناوری به عنوان دو گوشه مثلث تولید عجین شده با محصول است. ناصری در پاسخ به این پرسش که راهکار توسعه انرژی های تجدیدپذیر در کشور با وجود پتانسیل زیاد توسعه انرژی خورشیدی چیست، توضیح داد: نخست اینکه دولت نباید وارد عرصه توسعه انرژی تجدیدپذیر شود، در همه کشورهای موفق بخش خصوصی در این زمینه سرمایه گذاری کرده است. وی تاکید کرد: دولت باید سرمایه گذاران خصوصی را تقویت کرده و به مردم برای استفاده بهینه از انرژی و فواید انرژی های تجدیدپذیر آگاهی دهد. این دو مولفه باید در جامعه باید از طریق اطلاع رسانی، اقدامات رسانه ها و برگزاری همایش ها و انتشار کتاب و بروشور و نظایر آن جا بیافتد.
***محیط زیست؛ یک ضلع از سه ضلع تولید انرژی استاد پیشین دانشگاه برلین ادامه داد: همچنین در این آگاهی سازی باید به مردم اطلاع داد که محیط زیست به عنوان زاویه قائم و یک ضلع از اضلاع مثلث تولید انرژی و انرژی تجدیدپذیر، یک بدیل برای فرار از آلوده کردن محیط زیست است. وی ادامه داد: همچنین توسعه همکاری متخصصان ایرانی با دانشگاه ها و متخصصان بین المللی و حمایت برای همکاری و سرمایه گذاری های مشترک در این زمینه بسیار مهم است. ناصری ادامه داد: در مجموع برای تامین انرژی باید همه جوانب را در نظر گرفت؛ توسعه به حمایت نیاز دارد و تنها توانایی متخصصان کافی نیست. وی در مورد هزینه زیاد زیرساخت های انرژی های تجدیدپذیر توضیح داد: تجربه من نشان داده است که هزینه توسعه انرژی های تجدیدپذیر را باید در مقایسه با انرژی های فسیلی و حتی انرژی هسته ای بررسی کرد؛ با این که فروش برق از طریق سوخت فسیلی مناسب تر است، امروزه تولید انرژی از سوخت فسیلی بر اساس تحقیقات طولانی در گذشته است. ناصری افزود: ضمن اینکه انرژی های تجدیدشونده به محیط زیست آسیبی نمی رسانند، در مجموع مقایسه ها انجام شده است و با در نظرگرفتن اینکه محیط زیست برای ما بسیار مهم است و هزینه های زیادی پیش از این برای تحقیق در زمینه سوخت فسیلی، می توان گفت هزینه های انرژی تجدیدپذیر به صرفه است. چهارمین کنفرانس بین المللی فناوری و مدیریت انرژی با رویکرد انرژی، ایمنی و محیط زیست و با هدف تقویت و توسعه دانش در حوزه انرژی و آگاهی متخصصان داخلی و بین المللی با حضور اساتید دانشگاه و مسئولان وزارت نیرو و ستاد انرژی های تجدید پذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد. به گزارش ایرنا، در نشست های تخصصی و سخنرانی های عمومی این کنفرانس دو روزه، به مهم ترین موضوعات پیرامون چالش های انرژی در ایران و جهان، محیط زیست، امنیت و توسعه انرژی های تجدیدپذیر پرداخته شد.