معاون علمیوفناوری رییسجمهور گفت: نفوذ استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان، ورود دانش و فناوری تلفیق شده با نوآوری دانشگاهیان خلاق، میتواند ضمن حل مشکلات کشاورزی زمینهساز توسعه اقتصاد دانشبنیان و درآمد بالا در این حوزه باشد.
به گزارش زیست آنلاین، سورنا ستاری، روز دوشنبه، ۱۶ بهمن ماه در بازدید از پردیس کشاورزی دانشگاه تهران و در جمع اساتید و دانشگاهیان استان البرز با بیان اینکه نفوذ استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان در حوزه کشاورزی میتواند زمینهساز تحول کشور باشد، اظهار کرد: اهمیت بالای حوزه کشاورزی و ظرفیت بالقوه این عرصه در شکل گیری کسب و کارهای دانش بنیان و استارتاپی میتواند تحول ساختاری در حوزههای کاربردی و رشد اقتصاد دانشبنیان کشور را بر مبنای زیستبوم کارآفرینی محقق کند.
وی افزود: نفوذ دانش و فناوری به کشاورزی، تغییر نگاه به پژوهش و تلفیق آن با نوآوری جوانان تحصیلکرده میتواند حوزه کشاورزی را متحول کند.
ستاری بیان اینکه چالشهای جدی در حوزه آب و منابع طبیعی بر پایه پژوهشهای اجرایی حمایت شده توسط بخش خصوصی حل میشود، عنوان کرد: در حوزه آب و منابع طبیعی مشکلات جدی وجود دارد که مهمترین علت آن نبود دانش اجرایی است، جراحی با دخالت سرمایهگذاری دولتی ایجاد نمیشود و راه مبتنی بر پژوهش که بتوانند مشکلات جامعه را حل کنند و راه حل محور باشند، از مسیر حضور بخش خصوصی، نقشآفرینی کسب و کارهای خلاق دانشبنیان محقق میشود چراکه این شرکتها بر اساس نیاز واقعی و توانمندی موجود و بر اساس اولویتهای جدی کشور شکل میگیرند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان تغییر رویکردهای متداول دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور در حوزه پژوهشهای کاربردی و تجاری را یادآور شد و افزود: دانشگاهها با اصلاح رویکردهای متداول و مشارکت استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان ایجاد شده به دست دانشجویان خلاق میتوانند با تامین بودجههای توسعهای و پژوهشی، راه پژوهشهای بنیادی و کاربردی و حل مشکلات جامعه به دست کسب و کارهای خلاق و دانشگاهیان را هموار کنند.
وی خاطر نشان کرد: حل مشکلات کشاورزی، آب و تامین آینده کشاورزی کشور در گرو توجه به دانش و نوآوری دانشگاهها و مراکز پژوهشی، توجه به خلاقیت و اهمیت دادن به نوآوری جوانان تحصیل کرده و ایجاد محیط مساعد برای شکلگیری کسبوکارهای آنان است.
به گزارش ایسنا،در این نشست جمعی از فعالان فناور و دانش بنیان حوزه کشاورزی و محیط زیست، اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران و پژوهشگران فعال در حوزه منابع طبیعی و کشاورزی دغدغهها، دیدگاهها و پیشنهادهای خود را با معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در میان گذاشتند.